VELIKI USPJEH STRELIČARA

Kadetkinja Amanda Mlinarić osvojila broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u metnom streličarstvu u Poljskoj

Objavljeno: 31.08.2018. 06:00

Na Europskom prvenstvu u metnom streličarstvu, koje se ovog tjedna održava u Legnici u Poljskoj u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupilo je i dvoje streličara Varaždinskog streličarskog kluba.

Vrlo uspješna je bila Amanda Mlinarić, koja je nastupila kao seniorka u diviziji složenog luka, te se plasirala na visoko 9. mjesto od 52 najbolje streličarke starog kontinenta. No, u natjecanju mix timova (muško-ženski parovi) između 25 mix timova, Amanda je u paru s Domagojem Budenom iz Zagreba stigla do brončane medalje. Ovo je mladoj streličarki, po godinama još uvijek kadetkinji, prva seniorska medalja s Europskih prvenstava, što pokazuje da budućnost streličarstva u Varaždinu nije upitna, najviše zahvaljujući Varaždinskom streličarskom klubu i treneru Cvijetoslavu Zormanu.

Alen Remar, također po godinama mlad, no po iskustvu stalni član reprezentacije, ovog puta se plasirao na 57. mjesto od čak 105 streličara olimpijskim lukom.

Amanda i Alen bez odmora nastavljaju ovu napornu streličarsku sezonu, sljedećeg tjedna u Italiji u Cortina d'Ampezzo gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u fieldu, ali ovog puta kao favoriti u juniorskoj konkurenciji.

Komentari