NOGOMET

Koji su sve uvjeti za nastavak HT Prve lige - testiranje na koronavirus, igranje po vrućini...

Objavljeno: 03.05.2020. 18:37

Zadnja izmjena: 03.05.2020. 18:51

U narednom tjednu znat će se u kojem će se smjeru krenuti u HNS-u u vezi Hrvatski telekom Prve lige.

Deset kola koja bi se trebala još odigrati, ukoliko se tako odluči, igrala bi se tijekom lipnja i srpnja. Termini su to u kojima temperature na travnjacima znaju biti izuzetno visoke, što bi mogao biti izgovor nekim klubovima o neregularnosti prvenstva.

Isto tako, najvjerojatnije bi se svi igrači i oni koji su u svakodnevnom kontaktu s njima u klubu, morali testirati na koronavirus. Ukoliko se u nekom klubu tako pronađu pozitivni, pitanje je da li bi taj klub i dalje bio u ravnopravnom položaju s ostalima.

Zatim, u nogometnim kuloarima priča se i o vrlo vjerojatnom scenariju prekida i završetka prvenstva s 26. kolom. I taj scenarij povlači za sobom pitanje ispadanja iz lige i ulaska klubova iz Druge lige. Tako postoji i varijanata da se sljedeće sezone igra HT Prva liga s 12 klubova, znači bez ispadanja i s dva nova kluba iz Druge lige.

U NK Varaždin smatraju da bi neka od takvih varijanti bila najpoštenija ali se pripremaju i za mogući nastavak prvenstva. Više bi se trebalo znati u utorak kada bi IO HNS-a trebao izaći s novim prijedlozima i odlukama.

    

Komentari