Voljela bi "preslikati" Sjeverozapad

Kolinda 'napunila' marofski Kulturni centar, posjetila i Hajduk plastičnu ambalažu

Objavljeno: 19.08.2016. 15:36

Zadnja izmjena: 19.08.2016. 16:16

Presjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u pratnji supruga posjetila Novi Marof. Iako je prvotni razlog posjeta predsjednice Varaždinskoj županiji Špancirfest, na putu prema Varaždinu je po prvi put u svom mandatu posjetila Novi Marof, a uz veliki interes javnosti i medija, ugostili su je u Kulturnom centru  „Ivan Rabuzin". Posjetila je i proizvodni pogon tvrtke "Hajduk plastika".

- Imamo raznih proizvodnih hala, ali u dogovoru s predsjednicom i s njezinim uredom, sad smo dogovorili posjet tvrtki Hajduk plastika. Također, dogovorili smo i ponovni posjet predsjednice Novom Marofu, pa će biti prilike da posjeti još neke proizvodne pogone i poduzetnike na području Novog Marofa - izjavio je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač te dodao kako su ovu tvornicu odabrali s obzirom na to da se jedini u Hrvatskoj bave proizvodnjom ambalaže za prehranu i za pakiranje lijekova.

Prilikom posjeta tvornici, predsjednicu su ugostili predstavnici tvrtke te je proveli kroz proizvodni pogon.

"Preslikati Sjeverozapad"

- Voljela bih da sjeverozapad Hrvatske možemo preslikati na cijelu Hrvatsku kad se radi o poslovanju. Bilo bi dobro kad bi ovi veliki poduzetnici više surađivali s manjima. Konkretno "Hajduk plastika", bilo bi idealno da se ne uvozi sirovina izvana nego da se dobavlja od domaćih proizvođača, pa da kod finalnog proizvoda input bude ovdje iz Hrvatske.

Predsjednicu su, između ostalih, u Novom Marofu dočekali gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, saborski zastupnik Anđelko Stričak i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Predsjednica se nakon Novog Marofa uputila u Varaždinske Toplice da posjeti etno kuću "Krpeta" u Škarniku, a naposlijetku dolazi u Varaždin.

Komentari