LAG: Predstavljeni projekti općina i gradova za održivi razvoj

Objavljeno: 21.11.2012. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Amalija Šašek/VT

U Ludbregu je održan javni skup pod nazivom Novo razvojno partnerstvo – LAG IZVOR. Na skupu su se predstavili članovi Lokalne akcijske grupe Izvor s područja općina Gornji Kneginec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Beretinec, Sveti Ilija, Rasinja i Martijanec te gradovi Ludbreg i Varaždinske Toplice.

Cilj osnivanja LAG-a Izvor je promicanje održivog razvoja, priprema LAG područja za korištenje strukturnih fondova EU, razvijanje sinergije i umrežavanje između subjekata kojima je u interesu doprinijeti razvoju ruralnih područja, izgradnja identiteta LAG područja povezivanjem tradicijske i kulturno-povijesne baštine. Želja svih članova Lokalne akcijske grupe je povezivanje područja koje se temelji na višegodišnjoj suradnji i tradiciji te obnoviti tradicijsku i kulturno-povijesnu baštinu– rekao je predsjednik LAG-a Božidar Hajsok.

Inače, članovi LAG-a do sad su organizirali brojne edukativne radionice i predavanja, a namjera im je razvoj lokalnih sredina na gospodarskom, turističkom i kulturnom planu.

Komentari