Lepoglava planira daljnje uvođenje IT-a u rad gradske uprave

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.03.2014. 11:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U Gradu Lepoglavi već je otprije prepoznata prednost i važnost informacijske tehnologije. Prošlogodišnjim uvođenjem tableta u rad gradske uprave smanjeni su administrativni troškovi te povećana efikasnost gradskih tijela i odjela.

Za taj je inovativni projekt, pod imenom "Lepoglava – grad bez papira", na gradsku adresu stiglo posebno priznanje Udruge gradova. No u Gradu Lepoglavi, kad je informacijska tehnologija u pitanju, ne misle stati na tome. Jedan od sljedećih planiranih koraka je informatizacija rada gradske uprave, odnosno implementacija informacijskog sustava koji će poboljšati učinkovitost i transparentnost administrativnih procesa.

Riječ je o informacijskom sustavu koji bi omogućio upravljanje prostornom regulativom, nekretninama, infrastrukturom, aktima prostornog uređenja, javnom rasvjetom, komunalnim prihodima i nerazvrstanim cestama.

Gradu Lepoglavi takav je informacijski sustav predstavila tvrtka Gisdata. Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač zajedno su s predstavnicima gradskih službi pratili izlaganje Vojkana Gavrilovića iz tvrtke Gisdata koji je Gradu Lepoglavi ponudio jedan takav informacijski sustav koji već koriste pojedine jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj.

- Treba nam jedan takav alat koji će nam pomoći stvoriti efikasan ured na usluzi našim građanima – istaknuo je gradonačelnik Škvarić. Na taj bi se način osigurala podrška poslovnom procesu izdavanja dozvola i postupku legalizacije, omogućila brza identifikacija katastarske čestice u prostoru te brz i jednostavan prikaz izvještaja o prostornim planovima. Zahvaljujući tom sustavu omogućila bi se dvosmjerna komunikacija između građana i samog Grada pri čemu bi građani mogli postavljati upite, davati mišljenja i prijedloge te prijaviti kvarove i oštećenja.

Ovom je prilikom Gradu od strane AZRA-e ponuđena izrada baze nerazvrstanih cesta na gradskom području koja bi bila podloga za izradu Strategije modernizacije nerazvrstanih cesta neophodne za prijavu na europske fondove.

Komentari