26. Prvenstvo Hrvatske

Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg ponovo sjajni na prvenstvu

Objavljeno: 20.04.2023. 08:52

Zadnja izmjena: 20.04.2023. 08:56

U organizaciji Hrvatskog twirling saveza, Hrvatskog saveza mažoretkinja i Cavtatskih mažoretki u sportskoj dvorani Osnovne škole Gruda od 14. do 16. travnja održano je 23. prvenstvo Hrvatske u twirlingu i 26. Prvenstvo Hrvatske u mažoret plesu.

Oba natjecanja bila su kvalifikacijska za izbor hrvatskih predstavnika za predstojeća svjetska i europske prvenstva u mažoret plesu i twirlingu koja će se održati u Liverpoolu (svjetsko) i Plovdivu (europsko).

Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg ponovo su ostvarili sjajne rezultate. Skupina minime starije osvojile su zlato u kategorijama pomoponi i C-kategorija te srebro u kategoriji artistic grupa twirling. Skupina mlađi juniori osvojila je zlato u C kategoriji, a u kategoriji rekviziti osvojili su srebro.

Skupina seniori osvojila je zlato u kategoriji artistic grupa twirling te srebro u kategoriji rekviziti. U kategoriji duo natjecale su se Lea Bendelja i Ena Čižmešija koje su osvojile tri zlata u tri kategorije natjecanja te Lena Ledinko i Nika Miličević koje su se također natjecale u tri kategoriji i u sve tri osvojile zlato.

Treneri sjajnih Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg su Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.

Komentari