Ludbreško sunce prigodnom donacijom pomoglo Zvjezdicama iz Gunje

Objavljeno: 01.10.2014. 14:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Ludbresko sunce - Gunja

Predstavnici udruge "Ludbreško sunce" nazočili su otvorenju obnovljenih prostorija društva za osobe s invaliditetom "Zvjezdice", Gunja koje su nakon poplava obnovili pripadnici Hrvatske vojske iz Vinkovaca.

Prijateljstvo udruge "Ludbreško sunce" i "Zvjezdica" iz Gunje započelo je još 2007. godine, a ovih dana Ludbrežani su prijateljima uručili i prigodnu donaciju.

- Održali smo Donatorsku večer na kojoj su prodane slike u vrijednosti 27.580 kuna. Sredstva će se koristiti za otplatu kredita za kuću Sunčeve zrake koja je prije dva mjeseca počela raditi, a da bismo ju uredili morali smo se kreditno zadužiti jer nismo imali dovoljno vlastitih sredstava. Uoči same naše akcije pozvani smo u našu srodnu udrugu iz Gunje koju su zadesile poplave. Kao mentor sudjelovala sam u stvaranju njihove udruge, osnivanju i upravo tu je recept Ludbreškog sunca po kojem oni rade i djeluju. Dio sredstava Donatorske večeri tako je otišao u svrhu pomoći našim prijateljima iz Gunje. Kako su svibanjske poplave zadesile sve stanovnike Gunje pa tako i našu srodnu udrugu, a u nevolji se poznaju prijatelji, ponudili smo pomoć udruzi iz Gunje, koju smo realizirali povodom otvaranja novih prostora te kombi pun, od svakodnevnih potrepština do didaktike, školskog pribora i kompjutora otpremili u Gunju. Podijelili smo sa prijateljima radost povratka, te donacijom olakšali nastavak svakodnevnog rada i provedbe njihovih aktivnosti – kazala je predsjednica udruge Ruža Zlatar.
 
Na Donatorskoj večeri udruge Ludbreško sunce pridružio im se stalni prijatelj Marko Živković kojem nije bilo teško prevaliti brojne kilometre kako bi iz Klagenfurta na vrijeme stigao u Ludbreg. Javili su se i novi donatori kako bi podržali rad udruge koja je odavno prerasla granice samoga Ludbrega, a njihov recept za kvalitetan rad svakodnevno je tražen.

Obnovljene prostorije društva za osobe s invaliditetom "Zvjezdice" u Gunji otvorila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

{gallery}Ludbresko sunce - Gunja{/gallery}

Komentari