Međimurska policija u noći sa subote na nedjelju provodi akciju "Alkohol"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.04.2014. 10:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će tijekom noći s 12. na 13. travnja (subota/nedjelja) u vremenu od 21 do 5 sati provoditi operativnu akciju "Alkohol".

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s onih najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja, ističu iz međimurske policije.
 
Naime, prema podacima iz PU međimurske, tijekom 2013. godine alkohol kao uzrok prometnih nesreća u 2013. godini bio je prisutan kod 176 sudionika prometnih nesreća, dok je u 2012. godini bio prisutan kod 137, što je porast za 28,47%. Alkohol kao uzrok prometnih nesreća u prva tri mjeseca 2014. godine bio je prisutan kod 29 sudionika prometnih nesreća, dok je u prva tri mjeseca 2013. godine bio prisutan kod 41 sudionika, što je smanjenje za 29,27 %.

Policija ponovo savjetuje vozače ukoliko su konzumirali alkoholna pića da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste taksi prijevoz.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske također najavljuju kako će u razdoblju od 14. do 20. travnja, kroz redovnu službu, provoditi operativnu akciju "Nadzor brzine kretanja vozila".

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2014. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području cijele Republike Hrvatske.

Akcija će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine i suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Komentari