'Zvonimir Golob'

Mirjana Kolarek-Karakaš dobitnica nagrade za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu

Objavljeno: 23.01.2024. 09:11

Zadnja izmjena: 23.01.2024. 09:12

Foto: Arhiva

Na tradicionalnom natječaju za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob", kojeg organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), ove je godine pobijedila Mirjana Kolarek-Karakaš iz Varaždina s pjesmom "Život je suza na licu osmijeha", kojoj će pripasti prigodna plaketa.

Na natječaj je svoje radove poslalo 237 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i drugih zemalja, pa je stoga Prosudbeni sud od sedam članova poglavito pohvalio i pjesme koje su poslali: Katja Ester (Zagreb),Tin Hršak (Virovitica), Ana Bezjak (Beč), Tugomir Orak (Varaždin), Petrana Sabolek (Čakovec), Borislav Arapović (Mostar), Srebrenka Barić (Zadar), Bruno Vujanović (Split), Irena Ivetić (Požega), Anđelko Repić (Berlin), Ivan Borić (Toronto) i Ana Jusić (Zagreb).

Nagrađena autorica je zaposlena kao liječnik-specijalist pedijatar, objavila je nekoliko knjiga pjesama, član je više književnih udruga, a pjesme su joj i uglazbljivane. Nagrada "Zvonimir Golob" bit će svečano uručena 19. veljače u Varaždinu, a u povodu obljetnice rođenja istaknutog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba.

Komentari