Modernizacija nerazvrstanih cesta u Ivancu

Piše: eVz/Ivanec.hr

Objavljeno: 24.09.2012. 12:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Iz Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca izvještavaju da su od radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta dovršene sve dionice u Ivanečkoj Željeznici (spoj Čovran i odvojak Brežnjak-Jagić), ukupne duljine 302 metara, piše ivanec.hr.

U Margečanu je preostalo uređenje bankina na dvije dionice i dio asfaltne mulde na dionici Gornji Margečan, gdje je asfaltirano više od tri i pol kilometra cesta. Prije asfaltiranja zacjevljen je dio ceste uz klizište u Cvjetnoj ulici, duljine oko 80 metara, kako bi se spriječilo da oborinske vode i dalje ugrožavaju klizište uz cestu.

Trenutno su  u tijeku zemljani radovi u Prigorcu, gdje su proširene i za asfaltiranje djelomično pripremljene dionice trafostanica-raskrižje te odvojci Kušter, Jazovčina, Borje desno i Vrhi.

Probleme je tijekom prošlog tjedna predstavljala kiša, koja je odnijela dio materijala, ali je u međuvremenu ta šteta sanirana.

Predstoji još uređenje i priprema dionica Mudri-mlin, odvojak Hranić, odvojak Babine gorice i odvojak Babine gorice – desni krak, gdje je konfiguracija terena dosta nepovoljna, s velikim usponima, pa će biti potrebno uskladiti pripremne radove i asfaltiranje radi opasnosti od oborina koje bi mogle prouzročiti dodatnu štetu.

Samo asfaltiranje, prema riječima izvođača, očekuje se sljedećeg tjedna, kad bi se trebale asfaltirati sve dosad pripremljene dionice.

Ukupna duljina dionica u Prigorcu predviđenih za asfaltiranje je 2.333 metara.

Komentari