Molitva i sjećanja na poginule cvetlinske branitelje

Piše: eVz/Bednja.hr

Objavljeno: 05.08.2012. 09:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Bednja.hr

U Cvetlinu je održan tradicionalni Malonogometni turnir Tri hrvatska viteza 2012, a sjećanjima, cvijećem, svijećama i molitvom roditelji i rodbina poginulih branitelja, predstavnici Hrvatske vojske i braniteljskih udruga, predstavnici Općine Bednje i mještani odali su počast svojim palim braniteljima Slavku Smiljanu, Ivanu Čižiću i Kreši Šmintiću, piše Bednja.hr.

Misu u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Cvetlinu kao i molitvu kod spomen-obilježja poginulima koje je podignuto pokraj crkve, u nazočnosti brojnih vjernika predvodio je mjesni župnik vlč. Ivan Hruško.

Cvijeće je položeno i svijeće su zapaljene na spomen-obilježju, a potom i na grobovima poginulih, a počast su im odali i načelnik Općine Bednje i predsjednik Općinskog vijeća Mirko Bistrović i Josip Podsečki, predstavnici udruga 1. i 104. gardijske brigade Hrvatske vojske te brigadni general Zdravko Jakop.

U mjesnom vatrogasnom domu potom je održano i prigodno druženje s rodbinom poginulih i gostima, a sve u organizaciji cvetlinske Udruge za šport i rekreaciju.

 Odigran je i tradicionalni malonogometni turnir Tri hrvatska viteza, što ga već godinama, u znak sjećanja na svoje poginule sumještane, organizira Udruga za šport i rekreaciju.

Na turniru, što ga je otvorio general Jakop, sudjelovalo deset ekipa i to Blajci iz Jazbine Cvetlinske, Cevni sistemi Knez – CSK iz Trakošćana, Liberty iz Jesenja, No.1 iz Višnjice, Crvena ruža iz Bednje, Hudek-Trgotrans iz Bedenca, Gemišteki iz slovenske Rače, Stativa i Svenal iz Maribora i UŠR iz Cvetlina.

Komentari