"digitalna transformacija" 

Na FOI-ju svečano otvorena 29. međunarodna znanstvena konferencija - CECIIS 2018

Objavljeno: 19.09.2018. 18:47

Zadnja izmjena: 19.09.2018. 18:51

U Varaždinu je danas na Fakultetu organizacije i informatike svečano otvorena međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

Otvorenju je nazočila Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, koja je održala govor i istaknula kako je tema konferencije "digitalna transformacija" trenutno vrlo aktualna i važna u Hrvatskoj, te joj je drago što se o istoj raspravlja, a pozdravni govor je održao i zamjenik gradonačelnika grada Varaždina, Zlatan Avar koji je rekao kako mu je zadovoljstvo vratiti se na svoj fakultet i prisustvovati ovakvom događanju. 

Dekan Fakulteta, profesor Neven Vrček i Predsjednik Programskog odbora CECIIS profesor Vjeran Strahonja također su istaknuli kako je ova konferencija tradicija FOI-ja, te njezin najvažniji međunarodni događaj. 

Kao i prijašnjih godina, važan dio konferencije CECIIS su paralelna događanja koja su se odvijala kroz sva tri dana trajanja konferencije. Već treću godinu zaredom održan je Dan e-Škola. Održana je i stručna konferencija pod nazivom Računalne igre 2018., te jednostavna Studentska poster sekcija.

 

Komentari