mjesto diplomatskih susreta

Na Svečani bal dolazak potvrdilo američko, rusko i još četiri veleposlanstva

Objavljeno: 25.01.2019. 13:00

Zadnja izmjena: 25.01.2019. 13:51

Foto: ilustracija

Dolazak na Svečani bal Varaždinske županije sljedeći tjedan najavilo je, kako doznajemo, Veleposlanstvo SAD-a i Ruske Federacije.

Informaciju nam je potvrdila Natalija Martinčević ispred županijske Turističke zajednice, otkrivši da će uz američkog i ruskog veleposlanika balu nazočiti i veleposlanici Talijanske Republike, Kazahstana te Australije i Ukrajine, dok ispred ministarstva vanjskih poslova dolazi državna tajnica Andreja Metelko Zgombić.

- Svečani bal Varaždinske županije kao što je i najavljeno biti će mjesto važnih diplomatskih susreta. Svjetske velesile šalju svoje veleposlanike u Varaždin, što znači da je bal ozbiljno prihvaćen u diplomatskim krugovima. Već na samom početku Svečani bal prepoznat je kao važno mjesto diplomatskih i političkih susreta - rekla je Martinčević, dodavši kako dolaze i bivši predsjednik i premijerka, Stjepan Mesić i Jadranka Kosor.

Najava ovog događaja pažnju javnosti privlači već danima, a oživljavanjem varaždinske balske tradicije koja svoje uzore pronalazi u bečkim građanskim balovima, namjera je, kako ističu organizatori – promovirati najbolje od Varaždinske županije s područja glazbe, plesa, mode, enoloških dosega te posebice gastronomije. Ulaznice se mogu kupiti u HNK po cijeni od 250 kuna, odnosno 350 kuna za VIP.

Komentari