evo detalja

Ne propustite zanimljivu predstavu Bistričkog teatra 'Vende tam' u Brezničkom Humu

Objavljeno: 05.03.2024. 08:42

Zadnja izmjena: 05.03.2024. 08:42

U Brezničkom Humu ovog petka s početkom u 19 sati možete pogledati zanimljivu predstavu. Riječ je o predstavi 'Biti, piti ili popevati' koju je pripremio Bistrički teatar 'Vende Tam' iz Marije Bistrice. 

Radnja predstave zbiva se u jednom malenom zagorskom selu u Hrvatskoj. Na godišnjoj skupštini načelnica objavljuje svojim mještanima novosti i nove zadatke koji će zadesiti njihovo mjesto. Naime, najavljuju im dolazak u posjet delegacije iz Ministarstva kulture koji žele ulagati u budućnosti u njihovo mjesto na polju kulture. Nakon napornih poljoprivrednih poslova, mesto za razmišljanje o razvoju kulture do sada nije bilo. Ova vijest sve mještane uznemiri jer nikada se ranije nisu susreli sa kazalištem, ali ovaj novi zadatak počinje lagano buditi u svim mještanima mnogobrojne  sakrivene darove za koje do tada nisu ni znali da ih posjeduju. 

Inače, Bistrički teatar “Vende tam” iz Marije Bistrice osnovano je 2020.godine, a pokrenula ga je akademska glumica Nevena Vukes u cilju kulturološkog razvoja ovoga mjesta. Ovo kazalište   okrenuto je prvenstveno djeci i mladima i trenutno broji oko 55 članova.

Komentari