najveće kulinarsko natjecanje

Županija ugostila brončane kuhare: "Osvojiti medalju na jednom takvom natjecanju veliki je uspjeh"

Danas su u Županijskoj palači kod posebene savjetnice župana Natalije Martinčević ugošćena su osmorica kuhara i slastičarka iz Varaždinske županije koji su predstavljali Hrvatsku na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu gdje su u kategoriji regionalnih timova osvojili brončanu medalju.
Objavljeno: 03.12.2018. 11:13

Zadnja izmjena: 03.12.2018. 11:55

Foto: Dario Jurčević

Danas su u Županijskoj palači kod posebene savjetnice župana Natalije Martinčević ugošćena osmorica kuhara i slastičarka iz Varaždinske županije koji su predstavljali Hrvatsku na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu gdje su u kategoriji regionalnih timova osvojili brončanu medalju.

Riječ je o Svjetskom kulinarskom kupu, najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu, a održalo se u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu.

Nekoliko riječi o samom podvigu regionalnog tima rekla je i Natalija Martinčević koja smatra kako je gastronomija važan dio Varaždinske županije: "Osvojiti brončanu medalju na jednom takvom natjecanju, najvećem na svijetu na kojem je bilo 3000 kuhara i slastičara iz čak 76 zemalja je zaista jedan veliki veliki uspjeh. Naravno, gastronomija je iznimno važna, jer danas bez nje nema ozbiljnog turizma".

- Mi smo kontinuirano na tom natjecanju. Uvijek pokušavamo uključiti mlade ljude u tu priču da možemo imati kontinuitet gdje se oni razvijaju. Uspjeh je dobar. Mi smo zadovoljni i prije svega smo sretni s regionalnim timom Varaždinske županije koji je osvojio brončanu medalju. - kazao je predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni.

- Ovo natjecanje nam svima daje jednu veliku volju jer smo postigli nešto čemu se nismo uopće nadali. Bilo je lijepo, dosta teško, ali nakon medalje se sve zaboravlja - dodao je mladi kuhar Marin Sambolek.

Uz Nacionalnu kulinarsku reprezentaciju, Hrvatsku su u Luksemburgu predstavljala sedmorica članova Regionalnog tima Varaždinske županije: kuhari Marin Sambolek, Marin Pozder, Vanja Orban, Ivan Tomas, Karlo Štorga, Amos Novak i Bojan Bohorč, kao i Lucija Vrček, slastičarka koja se natjecala u individualnoj kategoriji.

Komentari