Nove radionice za volontere u Čakovcu - "Volontiranje za zajednicu"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.03.2013. 17:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Počelo je proljeće, vrijeme će postati sve toplije i ljepše te je Volonterski ured Međimurja odlučio novim radionicama probuditi volontere iz zimskog sna.

Radionice su namijenjene svim bivšim, sadašnjim i budućim volonterima i onima koji se tako osjećaju. Ovo je idealna prilika za sve one koji ne znaju što je volontiranje da nauče te za sve one koji znaju što je volontiranje, da nadograde svoje znanje.

Ciklus radionica "Volontiranje za zajednicu" podijeljeno je u dvije radionice.

Prva radionica "Volontiram" održat će se u petak, 5. travnja od 14 do 19 sati. Tema radionice je: što je volontiranje, Zakon o volonterstvu, Etički kodeks volontiranja, prava i obveze volontera, volonterski ugovor, volonterski sati, volonterska knjižica, praksa volontiranja u Hrvatskoj i u Europi, kako početi, kako se uključiti i kome se javiti.

Druga radionica "Volontiram u zajednici" održat će se u subotu, 6. travnja od 9 do 15 sati. Tema radionice je: volonterstvo i razvoj zajednice, Europska volonterska služba (strukturirano i vođeno volontiranje kao služba učenja), timski rad, građanski aktivizam, organizacija kampanja i akcija i inicijative građana / mladih.

Sudionici se mogu prijaviti samo na jednu radionicu po izboru putem obrasca ili upitom na e-mail [email protected]. Broj sudionika je ograničen.

Prijave traju do utorka, 2. travnja do 12 sati. Voditeljica radionica je Filipa Blažon. Radionice organizira udruga Autonomni centar - ACT u sklopu programa Volonterskog ureda Međimurja. Za sve sudionike osigurana su osvježenja i radni materijali.

Održavanje radionice je potpomognuto od Ministarstva socijalne politike i mladih.

Radionice se održavaju u multimedijskoj dvorani udruge Autonomni centar – ACT na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta, prvi kat).

 

Komentari