stiglo odobrenje

Novom Marofu 3,3 milijuna kuna iz EU, Jenkač: 'Uspješan nastavak, sve je besprijekorno'

Objavljeno: 13.02.2022. 14:07

Zadnja izmjena: 13.02.2022. 14:12

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je odluku o isplati novih 3,3 milijuna kuna za projekt Dječjeg vrtića u Novom Marofu, u čiju je dogradnja i energetska obnova dosada već uloženo 13 milijuna kuna.

- Ovime smo uspješno nastavili povlačenje sredstava iz EU fondova i sve je besprijekorno. Svi europski projekti koje smo sproveli prošli su bez penalizacije. Europski su projekti vrlo složeni i treba ih dobro pripremiti do u najsitnije detalje, ali mi smo se u tome već uhodali, dokazali da dobro promišljamo, da radimo kako treba i povlačimo sredstva iz EU fondova, a spremni smo tako i nastaviti. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede i ministrici Mariji Vučković na njihovoj potpori vrijednoj gotovo 7 milijuna kuna - riječi su kojima je odobrenje sredstava komentirao gradonačelnik Siniša Jenkač.

Slika projekta

Projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Novi Marof bio je „težak” gotovo 3 milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850 tisuća kuna, dok je rekonstrukcija i dogradnja vrtića, vrijedna više od 9 milijuna kuna u 85-postotnom iznosu sufinancirana sredstvima Europske unije.

Komentari