UDVDR IVANEC

Odana počast poginulom hrvatskom branitelju Josipu Magašu iz Prigorca

Objavljeno: 24.04.2021. 18:00

Povodom 29. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša iz Prigorca, njegova kćerka Maja, te izaslanstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, kao i Udruge veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi Podružnica Varaždin, polaganjem spomen-buketa, paljenjem svijeća trobojnica i molitvom, na posljednjem počivalištu na groblju u Varaždinu prisjetilo njegove žrtve u stvaranju Hrvatske.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, komemoraciji su nazočila tek najuža vodstva spomenutih udruga, a na očuvanju tradicije održavanja memorijala sjećanja na njezina oca zahvalu je uputila Josipova kćerka Maja. Prigodnim riječima obratili su se i Branko Družinić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije, te Magašov ratni kolega iz 5. Bojne Tigrova Danijel Kadi, predsjednik Udruge veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi Podružnica Varaždin.

Nakon odavanja počasti na posljednjem Magaševom prebivalištu u Varaždinu, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec, u kojem su bili njegov predsjednik Ljudvek Cikač, potom tajnik Dražen Geček i član predsjedništva Martin Lukavski, u Područnoj je školi u Prigorcu svim učenicama i učenicima uručilo Zahvalnice za pomoć pri provedbi, te na sudjelovanju u manifestaciji  „Dani sjećanja na Josipa Magaša“.

Josip Magaš bio je pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna i jedan je od sedmero poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, rođenih na područja Grada Ivanca.

Komentari