ATLETSKI KLUB VARAŽDIN

Odličan nastup članova AK Varaždin na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju - Simona Jambrošić prvakinja Hrvatske

Objavljeno: 07.10.2019. 09:10

Zadnja izmjena: 07.10.2019. 09:15

U organizaciji AK Solin održana 11. planinska utrka Kozjak 2019, koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju.

Start utrke bio je u Kaštel Sućurcu na samoj rivi dok je cilj za seniore i seniorke bio na vrhu kod crkve sv. Luke na Kozjaku a cilj juniorske utrke bio je kod planinarskog doma Putalj. Ukupno je nastupilo 90 natjecatelja, 26 u juniorskoj konkurenciji i 64 u glavnoj utrci, a među njima bili su i natjecatelji iz AK Varaždin. 

U pojedinačnoj konkurenciji Igor Goričanec, AK Varaždin osvojio je 2. mjesto s rezultatom 40:26. Igor je za pobjednikom utrke Nikolom Špoljarom iz AK Zabok zaostao 50-ak sekundi. Igoru se vrlo dobrom utrkom na 10. mjestu pridružio sve bolji Matija Zadravec  s rezultatom45:01. Treći u ekipi AK Varaždin bio je Neven Buhin bio je 22. a Dinko Solić je osvojio 26. mjesto. U ekipi AK Varaždin još je nastupio i Zvonko Artić koji je također dobrom utrkom osvojio 32. mjesto.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je državna reprezentativka Matea Parlov Krišto iz AK Svetice, druga je bila također reprezentativka Barbara Belušić iz AK Istra dok se na 3. mjesto plasirala Nikolina Stepan iz AK Svetice. Od članica AK Varaždin najbolja je bila Alenka Horvat koja se plasirala na 9. mjestu u generalnom plasmanu s otrčanih 57:16. Mateja Kaniški bila je 10, Ana Sajko 11. dok je Višnja Čonkaš bila 14.

S obzirom da je ovo ujedno bilo i ekipno PH, AK Varaždin u muškoj konkurenciji osvojio je  2. mjesto. Bolji od njih bili su samo trkači iz Zaboka dok su 3. bili natjecatelji iz AK Kvarnera Rijeka. U nešto slabijoj ženskoj konkurenciji seniorke AK Varaždin osvojile su odlično 3. mjesto. 

Svakako je posebno za istaknuti mladu i perspektivnu Simonu Jambrošić koja je u juniorskoj konkurenciji uvjerljivo pobijedila. Simona je stazu 5,7 km  i visinske razlike 460 m istrčala za 32:32, ostavivši iza sebe konkurenticu sa staze Helenu Valentić iz AK Karlovac, dok je treća bila Ana Tibljaš iz AK Kvarner Rijeka.

Komentari