vijesti iz ivanca

Osnovana nova Koordinacija braniteljskih udruga Gradova Ivanca i Lepoglave, a priključio im se i Maruševec

Objavljeno: 22.06.2018. 11:09

Zadnja izmjena: 22.06.2018. 11:24

U tajništvu UDVDR Ogranak Ivanec održan je još jedan u nizu sastanaka vodstava braniteljskih udruga s područja gradova Ivanca i Lepoglave s ciljem da se usklade aktivnosti među udrugama, kao i zbog bolje međusobne komunikacije, posebice one vezane uz provedbu zajedničkih projekata.

Na sastanku je predloženo da se osnuje neformalno tijelo sastavljeno od predsjednika, potpredsjednika, tajnika ili drugih članova udruga koje bi se sastajalo po potrebi, kako navode, u svrhu poboljšanja rada, bolje međusobne komunikacije među udrugama na dobrobit članova udruga, svih hrvatskih branitelja, a u konačnici i društva u cjelini.

Predloženo je da djeluje pod nazivom Koordinacija braniteljskih udruga Gradova Ivanca i Lepoglave, a njezinim se formiranjem ne ulazilo u 'autonomnost' rada i odlučivanja udruga, već isključivo djelovalo na zajedničkim, interesima i programima koji su u potpunosti kompatibilni.

Za predsjednika je izabran Ljudvek Cikač iz UDVDR Ogranak Ivanec, potpredsjednika Dražen Husnjak iz Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, a za tajnika Dražen Geček iz UDVDR Ogranak Ivanec, a svoje sudjelovanje u Koordinaciji potvrdio je sa svoja dva člana UDVDR Ogranak Maruševec – Tihomir Buden i Josip Popijač.

Veći dio sastanaka raspravljalo se o nadolazećim aktivnostima, ponajviše o obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koju organizira Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava te o 13. Memorijalnom turniru sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića te je potvrđen termin njegova održavanja – 24. i 25. kolovoza.

Također, trenutno se radi na izradi jedinstvenog programa prilagođenog za predavanje u školama na temu 'Domovinski rat', te će po njegovu završetku najprije biti prezentiran svim udrugama, kako bi se raspravilo i po potrebi ga nadogradilo.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari