'Obećano, Izvršeno'

Foto - Održano otvorenje novog rotora u Općini Sveti Đurđ

Načelnik općine Josip Jany rekao je kako će ovaj projekt u vrijednosti 200.000 eura doprinijeti sigurnosti na prometnici te bolje povezati Varaždinsku i Međimursku županiju...
Objavljeno: 06.05.2023. 18:45

Zadnja izmjena: 06.05.2023. 20:00

Foto: Boris Matijašec

Danas je održano svečano otvorenje rotora u Općini Sveti Đurđ. Načelnik općine Josip Jany rekao je kako će ovaj projekt u vrijednosti 200.000 eura doprinijeti sigurnosti na prometnici te bolje povezati Varaždinsku i Međimursku županiju.

Jany je pritom iskazao i zadovoljstvo zbog brzine realizacije ovog projekta te je, kao i na nedavnoj svečanoj sjednici istaknuo kako je župan Varaždinske Županije Anđelko Stričak na prošlogodišnjem Danu Općine Sveti Đurđ obećao realizaciju ovog projekta, što je sada i realizirano. Načelnik je također dodao kako će se i dalje investirati u obnavljanje prometnice, što uključuje proširenje županijskih cesta te izgradnja pješačke i biciklističke staze.

- Ova cesta praktički spaja Međimursku i Varaždinsku Županiju. Velik broj naših ljudi odlazi raditi u Međimurje te njihovi radnici puno dolaze ovdje. Uvijek je ovdje bilo nekih problema i prometnih nesreća. Mislim da smo s ovim rotorom osigurali sigurnost svih sudionika u prometu - rekao je Jany.

Župan Stričak pritom je rekao kako su o ovom prometnom rješenju razgovarali još prije godinu dana, a dogovor je bio da se izgradi jedan rotor, odnosno četvrti rotor u Općini Sveti Đurđ.

- Ono što je najbitnije, je da držimo do svoje riječi, samo tako možemo graditi povjerenje prema našim biračima. Vjerujem da će ovaj rotor doprinijeti sigurnosti prometa jer se, koliko mi je rečeno, nakon izgradnje prva tri rotora nije dogodila niti jedna nesreća, a to nam je daleko najbitnije. Dakle, osim povjerenja od strane građana, bitna nam je i njihova sigurnost - rekao je Stričak.

Komentari