PH U VARAŽDINU

PH za mlađe dobne kategorije u stolnom tenisu zbog korone pretrpilo velike promjene

Objavljeno: 24.06.2020. 20:15

Zadnja izmjena: 24.06.2020. 20:28

Obzirom na novonastalu pogoršanu epidemiološku situaciju u našoj zemlji te sukladno epidemiološkim preporukama za organizaciju natjecanja od 13. lipnja objavljenih od strane HZJZ, NK HSTS je glasovanjem 4:1 donijela odluke i smjernice u cilju maksimalne sigurnosti svih sudionika PH za mlađe uzrasne kategorije u Varaždinu.

U ime organizatora STK Starr, Ronald Ređep izjavio je kako su spremni ispoštivati sve odluke i smjernice, kako HSTS-a  tako i HZJZ-a. - Mi smo organizirali posljednje europsko prvenstvo u Hrvatskoj prije lockdown-a, U21 EP u stolnom tenisu početkom ožujka, i sve je prošlo u najboljem redu, tako da jedini imamo potrebno iskustvo u organiziranju velikih sportskih manifestacija u doba korone, naglasio je Ređep.     

Na PH u Varaždinu ipak se neće igrati konkurencija parova i mješovitih parova. Natjecanje će se skratiti za jedan dan, što znači da će se u subotu i nedjelju, 27. i 28. lipnja održati natjecanje u konkurencijama juniora i mlađih kadeta, dok će se u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. lipnja održati natjecanje u konkurencijama kadeta i najmlađih kadeta.

Natjecanje će se prema planu održati u dvije odvojene dvorane GSD Varaždin, a samo će treneri imati mogućnost ulaska u jednu i drugu dvoranu

Istočna strana tribine u velikoj dvorani Arene Varaždin biti će rezervirana za smještaj natjecatelja i trenera, dok će zapadni dio tribine biti rezerviran za gledatelje. 

Zabranjen će biti boravak u zatvorenom dijelu kafića u sklopu dvorane, te duže zadržavanje u holu dvorane. Tribine male dvorane u Areni Varaždin biti će otvorene samo za gledatelje

Redari će voditi brigu da gledatelji na tribinama poštuju razmak prema preporukama o socijalnom distanciranju. Redari će biti na ulasku u borilište, osobe koje neće biti na popisu dostavljenog od strane klubova neće smjeti ući na borilište.

Veličina terena za igranje biti će najmanje 14x7 metara, kako bi se dobilo dovoljno prostora kako bi se mogla držati socijalna distanca između članova različitih klubova

Rukovanje između igrača, trenera i sudaca neće biti dozvoljeno. Organizator će na ulazu u dvoranu te na ulazima u gledalište postaviti dezinfekcijska sredstva. Organizator će na kraju svakog dana osigurati kompletnu dezinfekciju dvorane uključujući i dezinfekciju stolnoteniske opreme.

Obavezno je odlaganje otpada (plastične boce, ostaci hrane) u zato predviđene kante

HSTS će u četvrtak 25. lipnja pomno razmotriti još jednom cjelokupnu epidemiološku situaciju, te će najkasnije do 18,00 sati donijeti odluku o eventualnoj odgodi natjecanja.

Komentari