Pokazali velika srca na promociji humanitarnog kalendara "Male i velike zvijezde"

Piše: eVz

Objavljeno: 09.11.2012. 12:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: -

U Spa & Sport Resortu Sveti Martin, sinoć je održana promocija humanitarnog kalendara „Velike i male zvijezde“ na kojoj su svi sudionici pokazali i dokazali da imaju srca i da su doista prave zvijezde.

Večer je obilježena glamuroznim ulaskom velikih i malih zvijezda na crveni tepih. Ivana i Marija Husar, Zoran Šprajc, Zoran Vakula, Nataša Janjić, Rukometaši CO Zagreba na čelu s trenerom Slavkom Golužom, olimpijac Filip Ude, ušli su u pratnji svojih malih prijatelja. Promocija kalendara začinjena smijehom i odličnim raspoloženjem zahvaljujući neponovljivom stand up komičaru Ivanu Šariću, kulminirala je više nego uspješnom aukcijom fotografija koje krase kalendar.

-Drago mi je što sam mogao sudjelovati u ovoj akciji, upoznao sam divne ljude i akcija je pokazala tko su zapravo prave zvijezde. Sve naše karijere i naša slava, kad se usporede s tim lijepim bićima, sve je to manje važno-, rekao je HTV-ov urednik Zoran Šprajc. Na aukciji je sakupljeno više od 13 tisuća kuna, a u trenu je nestalo i nekoliko stotina kalendara po cijeni od 40 kuna.

-Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je doista sunčano razdoblje-, istaknula je inicijatorica i autorica projekta , inače urednica i novinarka HTV-a Tamara Peras, te dodala: -Naš je cilj da kalendar uđe u svaki dom, ured, svaku instituciju i školu, jer novcem od prodaje kalendara financirat će se prijeko potrebne i neophodne terapije za djecu sa sindromom Down.-

A sama „bitka“ za fotografije na aukciji organizatorima doista može uliti nadu u uspjeh cjelokupne humanitarne akcije. Međimurski župan Ivan Perhoč i njegov zamjenik Matija Posavec stoički su se borili sa zvijezdama te s ravnateljicom varaždinskog HNK Jasnom Jakovljević za željene komade. Pobjedu u postizanju najviše cijene na kraju je ipak odnijela fotografija sestara Husar s njihovim malim prijateljima, a za nju se uspio izboriti domaćin, direktor Spa & Sport Resorta Sveti Martin Thomas Temmel.

-Roditelji su zajedno s djecom pokazali koliko je bitno međusobno se razumjeti i voljeti, i uistinu mi je bilo divno raditi s tom dječicom- istaknula je glumica Nataša Janjić, te dodala: -Moramo više potaknuti zajednicu da brinu za one u potrebi.-

Utakmicu koju nikako nije mogao izgubiti, večeras je odigrao i trener rukometnog prvoligaša CO Zagreb, Slavko Goluža.

Sve će se zvijezde sa svojim malim prijateljima moći družiti već u prosincu za kad organizatori najavljuju novi projekt „Ne mogu mi(je)njat boju neba“ kojem je cilj osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama. -Djeca s posebnim potrebama nisu ekslkluziva ni privilegija. Svatko od nas u obitelji može imati dijete s posebnim potrebama-, istaknula je Peras te dodala da mi kao društvo moramo učiniti najviše što možemo kako bismo tim mališanima omogućili da svoje potencijale razviju do maksimuma. 

Komentari