trofej ostaje u varaždinu

FOTO: Pred prepunim Graberjem održan jedinstveni plesni turnir, Mobilisis trofej Grada Varaždina

Objavljeno: 11.10.2016. 18:44

Zadnja izmjena: 11.10.2016. 18:46

Foto: Plesni klub Takt

Sportska dvorana Graberje u subotu je bila mjesto održavanja Mobilisis trofeja Grada Varaždina 2016,  jedinstvenog turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Defile svih plesnih parova je bio tek uvertira u turnir, a uslijedio je pozdravni govor predsjednika Hrvatskog sportskog plesnog saveza, Božidara Čavala koji se zahvalio Gradu Varaždinu na gostoprimstvu i podršci.

Čast službenog otvaranja Mobilisis trofeja Grada Varaždina pripala je gradonačelniku, Goranu Habušu. Gradonačelnik je pritom pohvalio uspješnu suradnju plesnih klubova Valcer i Takt te im čestitao na odličnoj organizaciji natjecanja.

Mobilisis trofej Grada Varaždina u najvišoj A kategoriji, u disciplini standardnih plesova osvojili su Bruno Gale i Lora Lonić iz PK Takt, dok su trofej u latinsko -američkim plesovima osvojili Vedran Sraga i Anja Topolovec iz SPK Varaždin.

 

Članovi varaždinskog kluba Takt osvojili su po dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima i brončanu u standardnim plesovima. Varaždinci su također osvojili i brončanu medalju u kategoriji mladeži. Zlatnu medalju u kategoriji starije mladeži i srebrnu u kategoriji odraslih osvojili su članovi sportsko plesnog kluba Valcer iz Varaždina.

Plesači su nastupili u natjecanjima pilot projekta Hrvatskog sportskog plesnog saveza, u natjecanjima turnira za osvajanje Mobilisis trofeja Grada Varaždina, te u show programu plesnih klubova Valcer i Takt u kojima su se predstavili članovi sportskih plesnih škola.

Na turniru je sudjelovalo više od 250 plesača iz 23 plesna kluba iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske. 

Varaždinska publika je imala priliku vidjeti zbilja raskošna plesna izdanja i umijeće plesnih pokreta, a najbolji plesni parovi predstavili su se u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinoameričkih plesova i disciplini standardnih plesova.

Komentari