'salutem et pacem!'

Predstavljen Akcijski plan razvoja turizma Varaždinskih Toplica - lovora kontinentalnog turizma

Objavljeno: 03.11.2016. 14:52

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u Varaždinskim Toplicama, na terasi Konstantinovog doma okupanoj jesenskim suncem predstavljen Akcijski plan razvoja turizma Varaždinskih Toplica za razdoblje od 2016., pa sve do 2025. godine.

Gradonačelnica Goranka Štefanić ponosno ističe kako su Toplice najstarije u zemlji, a ljekovitom vodom su u službi ljudi i na tradiciji od antičkih vremena.

- Želimo da Varaždinske Toplice konačno budu lovor vijenac kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj, a i šire. - rekla je gradonačelnica.

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, Damir Mihalić je napomenuo kako Specijalna bolnica unazad tri godine razvija projekte koji su vezani uz smještajne objekte.

Jedan od projekata je revitalizacija, rekonstrukcija i obnova Lovrine kupelji, dok se drugi projekt odnosi na ulaganje u hotelski kompleks Minerva, koji ove godine slavi 35 godina postojanja. 

'Zdravlja i mira!'

Novim planom razvoja turizma nastoji se približiti Toplice gostima iz naše zemlje, ali i iz svijeta. U ostvarivanje tog cilja krenut će se nizom povezanih manifestacija koje će biti uvertira u četverodnevno događanje 'Minervae Aqua', koje će se održati početkom lipnja.

Od manifestacija se ističu i 'Bazenarije' ili 'Topličke igre' što podrazumijeva jesensko - zimsku ligu igara na bazenima, a koji bi obuhvaćali 13 gradova i mjesta u kojima su termalna kupališta, a planira se osnivanje i 'Lovor teatra'

Bogatim sadržajima svim posjetiteljima Toplica će se prenositi poruke zdravlja i mira, te je od sada službeni pozdrav dobrodošlice svim posjetiteljima - 'Zdravlja i mira!', 'Salutem et pacem'!

 - Što se tiče standardnih manifestacija Hotela Minerva i Specijalne bolnice vezani su uz ugostiteljsko - turističke sadržaje, tu je tradicionalno Martinje koje nam je pred vratima. Programi počinju ovog vikenda, a trajat će sve do Dana otvorenih vrata u Minervi koji će se održati krajem studenog. - ističe ravnatelj.

 

Komentari