Radelić: Brojke pokazuju da mi imamo najviše razloga za slavlje

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 28.05.2014. 18:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Alen Matušin

Gradska organizacija SDP-a danas je održala tiskovnu konferenciju sazvanu povodom objave rezultata izbora za Europski parlament, ali i amandmana na proračun Grada Varaždina, kojim su SDP-ovi vijećnici predložili da se svim školarcima s područja Grada za narednu školsku godinu osiguraju besplatni školski udžbenici.

- Slušajući zadnjih dana sve stranke u gradu, koje su objavile da su postigle odličan rezultat ili se čak smatraju pobijednicima izbora, mogu reći kako brojke pokazuju činjenicu da Gradska organizacija SDP-a ima najviše razloga za slavlje - rekao je predsjednik GO SDP-a Vjeran Radelić, istaknuvši kako je od 10.511 glasova birača koaliciji SDP-a pripalo 43,78 posto.

- 3.091 glas od toga pripao je SDP-ovim kandidatima na listi, kojih je bilo šest. U konačnici to znači da je otprilike od 3/4 birača koji su glasovali za našu listu glas dalo našim kandidatima - zaključio je Radelić te izrazio posebno zadovoljstvo time što je SDP u odnosu na prošlogodišnje izbore za Europski parlament osvojio šestotinjak glasova više.

- Ponosni smo na te dobre rezultate i drago nam je da smo ponovno pokazali da grad Varaždin diše socijaldemokratski - rekao je Radelić.

Okupljeni članovi Gradske organizacije SDP-a, potaknuti upitima od strane građana, dodatno su se osvrnuli i na temu besplatnih udžbenika.

- Grad će za tu namijenu izdvojiti dva milijuna kuna i zato neka roditelji pričekaju s nabavom udžbenika, jer nema potrebe da ih plaćaju. Projekt je izglasan i uvršten u proračun Grada Varaždina - rekao je Radelić.

Komentari