Raspisan natječaj za "Žensku kreativnost u ruralnom životu"

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 09.09.2015. 14:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Varaždinska županija

Ove je godine Povjerenstvo za ravnopravnost spolova raspisalo Pozivni natječaj za dodjelu Javnog priznanja za "Žensku kreativnost u ruralnom životu", povodom Svjetskog dana seoskih žena 15. listopada. Cilj je raspisivanja Pozivnog natječaja isticanje osobitosti seoskih žena i senzibilizacija lokalne zajednice o njihovoj velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi te njihovom doprinosu društvenoj zajednici.

Povjerenstvo već punih osam godina provodi projekt "Ženska kreativnost u ruralnom životu" te svake godine dodjeljuje priznanje i zahvale za sudjelovanje ľenama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije. Seoske žene danas čine četvrtinu svjetske populacije, sudjeluju u proizvodnji 60 do 80 posto hrane koja se uzgaja, a posjeduju manje od 5 posto zemlje.

Pozivni natječaj objavljen je i u tjedniku Varaždinske vijesti kao i na web stranici Varaždinske županije, te se ovim putem  pozivaju sve općine, gradove, udruge, turističke zajednice, trgovačka društva, vjerske zajednice i radna tijela jedinica lokalne samouprave te druge pravne osobe da kandidiraju žene za koje smatraju da zaslužuju tu nagradu. Kriteriji za predlaganje kandidatkinja su: kreativnost i inovativnost u različitim sferama društvenog života; trajni utjecaj na pojedinca i zajednicu; očuvanje i poštivanje tradicijske baštine i okoliša te iznimna hrabrost i ustrajnost u poboljšanju ruralnog života. Po mogućnosti poželjno je priložiti životopis, slike, članke, prethodna priznanja i ostale reference koje dopunjuju obrazloženje prijedloga.

Pozivni natječaj otvoren je do 25. rujna 2015. godine.

Prijedlog se podnosi Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Franjevački trg 7., s naznakom „Za natječaj - Ženska kreativnost u ruralnom Životu“, zaključno sa 25. rujna 2015., do 12 sati.

Komentari