Inicijativa Reformista

Reformisti krenuli s peticijom – prostor VTC-a opasan po život za djecu, a Grad ne reagira

Objavljeno: 26.04.2016. 18:40

Zadnja izmjena: 26.04.2016. 18:52

Na inicijativu Reformista 3. mjesnog ogranka Varaždin pokrenuta je peticija za saniranje neuređenog prostora oko Varaždinskoga trgovačkog centra, čiji je investitor tvrtka Stanoing d.o.o. u stečaju.

Nedovršen objekt sa zapuštenim okolišem nalazi se na području 3. mjesnog odbora Grada Varaždina, odnosno unutar blokova zgrada Zagrebačke ulice 53,55,57 i Kozarčeve ulice 26.

Reformisti ističu opasne otvorene šahtove prekrivene samo drvenim paletama, koji su izrazito opasni za sve pješake i stanare okolnih zgrada. Također, na spomenutom području stoje nepokošena trava i ambrozija koja u ljetnim mjesecima doseže i do jedan metar visine u. Hrpa smeća nagomilala se oko VTC-a, a sve to, smatraju Reformisti, ne dozvoljava normalan život stanara okolnih zgrada, ali i predstavlja veliku opasnost za djecu koja se tamo svakodnevno igraju.

Djeca se penju do najvišeg kata

Naime, otvorene su vanjske požarne stepenice, a djeca se penju i do najvišeg kata. Prije mjesec dana u jednom od šahtova na prostoru VTC-a izbio je požar. Podsjetimo, gradnja zgrade započela je 2007. godine.

Inicijativa Reformista 3. mjesnog ogranka želi potaknuti Grad Varaždin da preuzme odgovornost za rješavanje ovog problema, budući da je tvrtka Stanoing d.o.o. u stečaju. Predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak (Reformisti) 6. listopada 2015. godine uputio je zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam vezano za sanaciju spomenutih problema. Brigu o sigurnosti građana, smatraju Reformisti, Grad Varaždin trebao bi staviti na prvo mjesto.

„Smatramo da je vrijeme da Grad Varaždin preuzme odgovornost za ovaj problem i da se našoj djeci i stanarima okolnih zgrada osiguraju sigurni uvjeti za normalnu svakodnevnicu. Prikupili smo više od 200 potpisa građana te ćemo ih predati odgovarajućim službama u Gradu Varaždinu. Nadam se da će prepoznati važnost sanacije ovog prostora“, istaknuo je Nenad Koščak, predsjednik Reformista 3. mjesnog ogranka i predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Grada Varaždina.

Podršku ovoj akciji dalo je i vodstvo Reformista na čelu s predsjednikom stranke i saborskim zastupnikom Čaćićem, a posebnu podršku 3. mjesnom ogranku dala je potpredsjednica Reformista i gradska vijećnica Grada Varaždina Natalija Martinčević.

Komentari