Može li Vidovec BIOS i protiv europskog prvaka?!

Objavljeno: 12.04.2011. 12:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U četvrtfinalu domaćeg kupa, rukometaši Vidovec BIOS-a ugostit će u srijedu u 19 sati, momčad Bjelovara.

Radi se o odličnom klubu, sjajne tradicije, višestrukom prvaku bivše države, čak i osvajaču Kupa prvaka 1972. godine, kada je slavni Hrvoje Horvat predvodio Bjelovarčane. Današnji trener Željko Vidaković u prvoj je ekipi debitirao nešto kasnije, no radi se također o proslavljenom rukometašu. Vidaković je uspio posložiti Bjelovarčane nakon par «turbulentnih» sezone i danas su jedna od hit-momčadi prvenstva. Trenutno se nalaze na trećem mjestu tablice, a njihovu snagu može posvjedočiti činjenica da su u osmini finala bili bolji od favoriziranog Siska.

S druge strane stoji drugoligaš RK Vidovec BIOS, domaćin u ovom susretu. Momčad iz malog Vidovca, ali također s respektabilnim igračkim kadrom, kojeg predvode iskusni Vujović, Malner, Turković, a tu je i cijela plejada mlađih odličnih, koji su se ove sezone afirmirali kao odlični igrači.

Nakon Ivančice (1.B. liga), Preloga (1.B liga) te premijerligaša Varteks Di Caprija, igrači Zvonimira Melnjaka nalaze se pred najvećim iskušenjem sezone.

- Imamo svoje šanse i adute, snimali smo igru Bjelovara, jednako kao i oni nas, i dat ćemo sve od sebe da to iskoristimo na utakmici u srijedu. Gosti su svakako favoriti, a vjerujem da možemo iznenaditi, i zbog domaćih navijača, koji će nam biti velika podrška – istaknuo je Melnjak.

Sve to dokazali su igrači Vidovec BIOS-a tijekom sezone, gdje imaju savršenih 16-0 u 2.HRL Sjever i već odavno su osigurali nastup u višem rangu natjecanja. Planovi s početka sezone potvrđeni su, a već u idućoj godini klub će nastaviti borbu i za Premijer ligu.

Navala za ulaznicama za ovu utakmicu je velika, ali kako smo saznali, još ih uvijek ima. Mogu se nabaviti u Caffe baru Kitrisu (Nedeljanec), Caffe baru (Šenjug) te u Zalogajnici Šanjek u Varaždinu.


Partizan protiv Partizana

Zanimljvo oba kluba su se u svojoj bogatoj povijesti zvala Partizan. Slavniji je naravno bjelovarski Partizan, koji je čak devet puta bio prvak države (sezone 1957/58, 1960/61, 1966/67, 1967/68, 1969/70, 1970/71, 1971/72, 1976/77, 1978/79). Ostvarivao je i značajne europske uspjehe, a najveći je svakako osvajanje naslova Kupa prvaka 1972. godine. Uz to, bjelovarski Partizan još je dvaput bio u finalu, a dvaput u polufinalu najsnažnijeg natjecanja.

Vidovečki Partizan utemeljen je 1958. godine, zahvaljujući sportskom entuzijastu Vladimiru Gržinu, koji je najzaslužniji za uspjehe kluba. Najbolje rezultate ostvarili su krajem sedamdesetih i u osamdesetim godinama, kada su igrali Hrvatsku ligu.

Posljednjih godina oko kluba se skupio novi entuzijazam, a nakon dvije godine osvajanja treće lige, i igranja na vanjskom betonskom igralištu, s dolaskom nove dvorane stekli su se uvjeti za igranje u drugoj ligi. Lani su osvojili treće mjesto, a dolaskom novog sponzora i rukovodstva kluba, Vidovec je ostvario povijesni uspjeh, igranje u 1B ligi i nalazi se trenutno u četvrtfinalu kupa.

A tko će od na kraju do Final foura kupa, znat ćemo u srijedu, negdje oko 20.30 sati.



Komentari