STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Ronald Ređep: "U prvenstvu smo prvi, igramo polufinale Central European Superleague i organiziramo dva PH!"

STK Starr i njegov predsjednik Ronald Ređep u novu godinu ulazi s visokim ambicijama, kako u natjecateljskom dijelu tako i u organizacijskom dijelu. U natjecateljskom dijelu u sezonu ulaze kao vodeći u Superligi te izborenim polufinalom u Central European Superleague. U organizacijskom dijelu ponovo su domaćini dva najveća stolnoteniska natjecanja u Hrvatskoj - U21 Prvenstva Hrvatske te seniorskog Prvenstva Hrvatske.
Objavljeno: 13.01.2019. 13:50

Zadnja izmjena: 13.01.2019. 13:50

STK Starr i njegov predsjednik Ronald Ređep u novu godinu ulazi s visokim ambicijama, kako u natjecateljskom dijelu tako i u organizacijskom dijelu. U natjecateljskom dijelu u sezonu ulaze kao vodeći u Superligi te izborenim polufinalom u Central European Superleague. U organizacijskom dijelu ponovo su domaćini dva najveća stolnoteniska natjecanja u Hrvatskoj - U21 Prvenstva Hrvatske te seniorskog Prvenstva Hrvatske.

STK Starr je i inicirao pokretanje U21 PH prije tri godine, sukladno kretanjima u europskoj stolnoteniskoj federaciji. Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starr priklonio se europskoj tendenciji fokusa na rad s mladima.

Koji su bili razlozi da budete jedan od prvih zagovornika ovog natjecanja?  

- Na europskoj razini je zbog trenda gubitka talenata na prelasku iz juniorske u seniorsku kategoriju, uvedena kategorija U21 mlađih seniora. Većina sportova već ima ovakva prvenstva, od nogometa, rukometa, odbojke na dalje. Na taj način kroz organizaciju U21 prvenstva mladi su igrači dobili još tri godine za napredak i prilagođavanje seniorskoj kategoriji. HSTS je prihvatio tu inicijativu pa je STK Starr do sada organizirao sva tri U21 Prvenstva Hrvatske, kako zbog odličnih uvjeta te organizacijskih sposobnosti.  Iz godine u godinu se povećavala kvaliteta natjecanja i broj sudionika. U21 PH ove godine održat će se 20. siječnja u LifeClass termama Sveti Martin. Projekt je proglašen uspješnim, a na temelju tog rezultata je podržana kandidatura STK Starra za EP U21 2020. i 2021. godine.To je drugo po jačini europsko prvenstvo u organizaciji ETTU-a i bio bi veliki uspjeh dobiti domaćinstvo.

Već tradicionalno STK Starr organizira i seniorsko PH. Ove godine bit će to četvrto za redom PH koje organizira STK Starr. Riječ je o najjačem i najzahtjevnijem PH u stolnom tenisu jer se igra u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet olimpijskih disciplina. Što je presudilo da STK Starr bude ponovo domaćin?

- Naša odlična organizacija i vrhunski uvjeti za sportaše u LifeClass termama Sveti Martin doveli su do toga da su se na ovo natjecanje vratili svi naši najbolji stolnotenisači. Tome je razlog i live stream prvenstva, bogate nagrade za najbolje i sve ostalo što čini natjecanje zapaženim i zanimljivim. Prošlogodišnje prvenstvo je proglašeno najbolje organiziranim do sada. Ovogodišnje PH održat će se od 1. do 3. ožujka također u LifeClass termama Sveti Martin. U termama su zainteresirani i za uključivanje u našu kandidaturu za EP U21 2020. što će se poklopiti i s hrvatskim predsjedanjem EU.

Sezona u HEP Superligi nastavlja se 19. siječnja, a STK Starr kreće s prvog mjesta. Koji su ciljevi u nastavku sezone u hrvatskoj Superligi te CES-u?

- Cilj je osvajanje prvog mjesta u regularnom dijelu hrvatskog prvenstva te obrana naslova prvaka u doigravanju.  Igramo i polufinale Central European Supeleague (CES) 19. i 26. veljače i pokušat ćemo osvojiti i taj naslov. Prije dvije godine bili smo viceprvaci i sada to želimo nadmašiti. Do sada smo u CES-u nastupali s četvrtom postavom po jačini te smo dali šansu našim mladim igračima da stječu međunarodna iskustva u susretima s U21 Slovačke i U23 Češke reprezentacije. Petnaestogodišnji Leon Šantek, standardni kadetski i juniorski reprezentativac izuzetno dobro napreduje i već je postigao prve pobjede u CES-u i 3. kolu ETTU Cup-a. Niti u hrvatskom prvenstvu nismo još zaigrali s najjačom postavom, jer zbog velikog broja utakmica rotiramo igrače. Ženska ekipa se također natječe u Superligi, ali kao najmlađoj ekipi lige ova sezona nema rezultatski prioritet. Za njih je to odlična sportska škola i prilika za razvoj s obzirom da su sve i članice Regionalnog stolnoteniskog centra, kojeg također vodi STK Starr. Za žensku ekipu nismo dobili sredstva za sufinanciranje pa ju financiramo iz sredstava naših sponzora.

Pretpostavljam da ste kandidat za najbolju mušku ekipu Grada Varaždina za 2018.?

- S obzirom da smo osvojili državno prvenstvo u 2018. godini odigravši uspješno čak 23 utakmice u prvenstvu i play-offu, kandidati smo za najbolju mušku ekipu u 2018. STK Starr klub je koji je državni prvak u ekipnom olimpijskom sportu i donio je titulu državnog prvaka u grad Varaždin. Nadamo se da neće biti uplitanja politike u izbor najbolje ekipe. 

Komentari