završna konferencija

Službeno je završen projekt energetske obnove zgrade Općine Sračinec vrijedan 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 08.11.2019. 12:40

Zadnja izmjena: 08.11.2019. 13:40

Danas je u Sračincu održana završna konferencija projekta "Energetska obnova Općine Sračinec", čija je ukupna vrijednost radova bila 1,4 milijuna kuna.

U sklopu ovog projekta napravljena je termo fasada, ugrađena je nova stolarija, zamijenjen je kompletan sustav grijanja i hlađenja, postavljena je toplinska pumpa, a uređen je i pod potkrovlja preko kojeg se gubila toplina u zimskim mjesecima.

- Danas smo završili ovaj značajan projekt, no radi se samo o jednom u nizu projekata koje smo odradili u ovoj godini. Možemo reći da smo samo u ovoj godini ostvarili preko 10 milijuna kuna projekata financiranih iz Europske unije, a zbog povećanja prihoda proračuna Općine, bili smo u mogućnosti i sve ove projekte sufinancirati. Pred nama je i jedan od najvrjednijih projekta - Park Velika graba. Imamo i velik interes za poticajnu stanogradnju i sada mogu najaviti skori početak izgradnje stambene zgrade između pošte i ambulante u Sračincu - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Konferenciji je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar - Drago mi je kad mogu obilaziti gradove i općine u ovakvim prilikama kao danas. Na ovaj način promoviramo projekte koje smo zajednički odradili. Pohvaljujem sve načelnike i gradonačelnike sa sjevera, bez obzira iz koje su stranke, na odličnoj suradnji. U zadnje dvije godine iskorišteno je stvarno puno sredstava koje na raspolaganju ima Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Sve što radimo, radimo za naše ljude, ne za načelnike, gradonačelnike i župane - rekao je Štromar.

Lukačić: "Bez Štromara ne bi bilo moguće"

- Često smo svjedoci izjava da Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja samo prosljeđuje novac EU-u. Kada bi to bilo tako, ovaj je posao mogao biti odrađen još prije pet godina. No nije, i to iz jednostavnog razloga - trebao je Vladu Republike Hrvatske doći čovjek koji ima sluha za ovaj kraj, koji razumije naše potrebe i pomaže nam. Ekipa koju vodi potpredsjednik Vlade Predrag Štromar odradila je odličan posao u pripremnim radnjama, kako bi i mi mogli aplicirati na natječaje za energetsku obnovu. Vjerujem da u Varaždinskoj županiji nema niti jedne općine i grada koja nema ulaganja iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. I ta je činjenica dodatan dokaz da je bilo dobro u kritičnom trenutku stati na stranu stabilizacije Vlade bez novih izbora. Posao koji je ovom konferencijom završen, bio je sveobuhvatan, a glavni mu je cilj bila ušteda energenata i smanjenje emisije CO2. Ukupna vrijednost obavljenih radova je oko 1.446.000 kuna, a u financiranju su sudjelovali Europski fond za regionalni razvoj s 502.000 kuna, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata s 264 tisuće kuna te Općina Sračinec s nešto manje od 700.000 kuna. - istaknuo je zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Komentari