ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ

Striktno će se primijeniti Disciplinski pravilnik HNS-a prema učesnicima i inicijatorima nešportskih ponašanja

Objavljeno: 09.09.2020. 18:41

Danas je održan zajednički sastanak klubova s područja NS Ludbreg, a na inicijativu MUP RH, Ispostava Ludbreg, a vezano na Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Bilo je prisutno 19 od 22 predstavnika klubova a date su im smjernice vezane na organizaciju utakmice i obnašanje dužnosti redara na utakmicama od strane Siniše Habeka predstavnika PP Ludbreg.

Ispred ŽNS Varaždin u diskusiji su sudjelovali, Ervin Horvat dopredsjednik, Ivan Novak Glavni tajnik, Željko Franić stručni tajnik, Nino Vugrinec povjerenik za natjecanje i Ivan Kozina, povjerenik za određivanje sudaca.

Vezano na događaje u 4. kolu 2. ŽNL i prekida utakmice Podravac Kitro - Mladost (S) te ponašanja gledatelja na utakmicama, predstavnici ŽNS Varaždin prisutne su predstavnike klubova upoznali s konkretnim događajima uz prikazane videosnimke s odigranih utakmica, te je zaključeno da će se striktno primijeniti Disciplinski pravilnik HNS-a prema učesnicima i inicijatorima nešportskih ponašanja na utakmicama, a posebno za redare, voditelje osiguranja, trenere i službene predstavnike klubova.

ŽNS Varaždin će nakon provedenih postupaka i očitovanja učesnika utakmica 2. ŽNL donijeti striktne odluke za zaštitu službenih osoba i provođenje organizacije utakmice od strane nogometnih klubova.

Iz ŽNS Varaždin upozorili su još jednom da su svi klubovi učesnici natjecanja ŽNL dužni provoditi sve propisane mjere i uvjete koji su vezani za propozicije natjecanja, preporuke epidemioloških službi i Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Komentari