Štromar traži da premijer pomogne Varteksu, županijski vijećnici krive upravu

Objavljeno: 21.03.2013. 11:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na županijskoj skupštini prva točka Dnevnog reda bila je rezervirana za izvješće o stanju u tvrtki Varteks, a vijećnik Stjepan Kelemen istaknuo je kako Varteksu bez kupaca može pomoći jedino dragi Bog...

Antun Mišanović, povjerenik predstečajne nagodbe, kratko je izvijestio kako je održano prvo ročište, te da je ustanovljeno 600 milijuna kuna potraživanja. Da podsjetimo, u Upravi Varteksa već dulje vrijeme ponavljaju kako je interventni kredit neophodan, a od HBOR-a traže milijun i pol eura

- Drugo ročište trebalo bi se održati u roku od 20 dana, kad će se glasovati i kad će se znati konačan ishod predstečajne nagodbe - rekao je Mišanović. Pritom je dodao kako se nada da će nakon toga Varteks početi ponovno normalno raditi.

Župan Predrag Štromar rekao je kako su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i on apelirali na premijera Milanovića da također pomogne u rješavanju problema u Varteksu.

No, neki vijećnici pobunili su se protiv Mišanovićevog izvješća, navodeći kako je šturo, a pritom su istaknuli i kako bi u Varteksu trebao postojati plan rada, odnosno rekli su kako je odgovornost na upravi tvrtke.

Vijećnik Danijel Vereš napomenuo je kako je Mišanovićevo izvješće ''nepripremljeno i kaotično'' te je pozvao vijećnike da izraze svoj stav.

- Zanima me ima li se Varteks na temelju čega zadužiti. Također me zanima može li itko od rukovodeće strukture u reći ima li Varteks svoje kupce. Činjenica je da ima malo ljudi koji mogu izdvojiti 3500 kuna za jedno odijelo proizvedeno u Varteksu. Bojim se da se ne riješi i kredit i predstečajna nagodba, a Varteks nakon toga ne ostane bez suradnje s drugim kompanijama. Bez kupaca Varteksu može pomoći samo dragi Bog - zaključio je vijećnik Stjepan Kelemen.

>> Levis otkazao Varteksu ugovor o distribuciji

>> Održano prvo ročište u postupku predstečajne nagodbe za Varteks

 

 

Komentari