T7 Vis: Spalionici u Dugoj Resi zabranjen rad na 6 mjeseci

Objavljeno: 29.07.2011. 14:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Danijel Tuškan / CROPIX

Ministarstvo zaštite okoliša oduzelo je na šest mjeseci tvrtki T 7 VIS dozvolu za zbrinjavanje opasnog otpada suspaljivanjem otapadnih ulja u energani Pamučne u Dugoj Resi, prenosi Radio Mrežnica.

Dozvola je oduzeta jer se tvrtka, niti nakon pečaćenja ventila, nije pridržavala odredbi o omjeru opasnih otpadnih ulja i ostalih energenata, ni propisa o zaštiti okoliša. Tvrtka je navodno dobila rok od pola godine da postupanje uskladi s dozvolom i propisima zaštite okoliša ili će trajno ostati bez dozvole.

Da je T7 VIS-u privremeno oduzeta dozvola potvrđeno nam je i iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

" Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva je danas 29. srpnja 2011. privremeno oduzelo dozvolu za obavljanje djelatnosti gospodarenja opasnim otpadom – suspaljivanje otpada tvrtci T7 VIS d.o.o. na rok od 6 mjeseci.

 

Trgovačko društvo T7 VIS d.o.o. nije se pridržavalo uvjeta određenih tom dozvolom u odnosu na propise o otpadu i zaštiti zraka jer u postupku suspaljivanja otpada nije poštivalo maksimalno dopušteni udio opasnog otpada od 40%, te nije uspostavilo provođenje povremenog i kontinuiranog mjerenja emisija onečišćujućih tvari u zrak u energani na lokaciji Poslovne jedinice Duga Resa propisano Uredbom o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zrak iz stacionarnih izvora" stoji u odgovoru na upit koji smo im poslali.

Podsjetimo, Dugorešani i žitelja tog kraja, prosvjeduju ponovno od kraja lipnja i početka srpnja, apelirajući upravo na Ministarstvo da im poništi dozvolu za rad.

U međuvremenu ih je podržalo i Gradsko vijeće Duge Rese, tražeći također ukidanje dozvole. Iz Ministarstva su tada poručili da poduzimaju određene radnje, kako bi se taj problem riješio.

 

Vezane vijesti:

>> Gradsko vijeće Duge Rese tražilo ukidanje dozvole T7 spalionici

>> Novi mirni prosvje protiv TZ Visa u Dugoj Resi

>> T7 Vis: Duga Resa na nogama zvog spalionice u Pamučnoj

Izvor: Radio Mrežnica

Komentari