Varaždinske Toplice

Toplička gradonačelnica organizirala tradicionalno druženje s pčelarima, evo kako je bilo

Objavljeno: 22.11.2023. 09:13

Zadnja izmjena: 22.11.2023. 09:13

Svake godine u Varaždinskim Toplicama osiguravaju se potpore za pčelare kroz Program poticanja razvoja pčelarstva koje se dodjeljuju prema broju pčelinjih zajednica, ali i za nabavu novih.

Gradonačelnica Dragica Ratković organizirala je tradicionalno godišnje druženje s pčelarima na kojem se govorilo o trenutnom stanju, odnosno problemima u pčelarstvu, ali i o dobrim stranama ove grane poljoprivrede. Pčelari su istaknuli kako je ova godina bila dosta lošija od predhotne. Uz to, na području Varaždinskih Toplica zasad je tek 15-ak pčelara, a kako to nije dovoljno za osnivanje udruge, toplički su pčelari članovi udruga iz susjednih gradova ili općina. Gradonačelnica Ratković zadovoljna je činjenicom da ima pčelara i da uspijevaju opstati zahvaljujući svojem radu, trudu, znanju i pomoći Grada. 

- Kao i ostalu proizvodnju na našem području, pčelarstvo treba poticati, što mi sa zadovoljstvom i radimo dodjeljujući pčelarima potpore, kako bi što lakše prebrodili probleme s kojima se, nažalost, moraju nositi. No ono što je važno jest činjenica da smo svi svjesni koliko su nam pčele važne, koliko mnogo koristi svi mi imamo od njih, zato mi je drago što su naši pčelari uporni i marljivi, a raduje me što vidim da ima i mladih koji će se, na ovaj ili onaj način, posvetiti pčelarstvu – naglasila je Ratković.

Komentari