odlični rezultati

Tri učenice Prve gimnazije Varaždin osvojile broncu na Europskom statističkom natjecanju

Objavljeno: 07.06.2023. 10:26

Zadnja izmjena: 07.06.2023. 10:26

Tri učenice Prve gimnazije Varaždin, okupljene u ekipu GAVRAN pod mentorstvom profesorice Lare Novak, osvojile su treće mjesto u europskoj fazi Statističkog natjecanja.

Upravo su Jelena Nakić, Leona Pačalat i Ivona Kurtoić odlično spojile statističko znanje i kreativnost te svojim dvominutnim videom na zadanu temu "Kvaliteta života" oduševile europski žiri koji im je dodijelio treće mjesto u kategoriji A, za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola.

Naime, ekipa GAVRAN prvo je osvojila drugo mjesto unutar svoje kategorije u nacionalnoj fazi Statističkog natjecanja, a sad je svojim kompetencijama zaslužila mjesto na europskom tronu u vrlo jakoj konkurenciji srednjoškolaca iz 19 zemalja. Prvo mjesto ide u Sloveniju, a drugo u Luksemburg. Nakon naših srednjoškolki na četvrtome i petome mjestu nalaze se ekipe iz Slovačke.

- Uspjeh varaždinskih srednjoškolki iznimno raduje organizacijski tim Državnog zavoda za statistiku i još jedanput potvrđuje da poticanje statističke pismenosti te približavanje statistike na zanimljiv i inovativan način ima plodno tlo - navode iz Državnog zavoda za statistiku.

Komentari