na sjednici općinskog vijeća

U Gornjem Knegincu smanjen komunalni doprinos, proračun u plusu, a kreću i investicije

Objavljeno: 06.09.2016. 13:30

Zadnja izmjena: 06.09.2016. 13:49

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, koja se održala jučer, nazočilo je svih 15 vijećnika, a prihvaćeni su svi izvještaji i prijedlozi odluka. 

Načelnik Goran Kaniški izvjestio je Vijeće da je u prvih šest mjeseci ove godine ostvaren višak prihoda u iznosu od 1,5 milijuna kuna, te kad se njemu pribroji preneseni višak iz prošle godine u iznosu od 2,5 milijuna kuna, ukupni višak u općinskom proračunu iznosi 4 milijuna kuna. Također je napomenuo da se svi prihodi i rashodi kreću unutar zadanih proračunskih stavki.

Umanjena je jedinična vrijednost komunalnog doprinosa za 40%. 

-  Time se želi potaknuti novogradnja te izjednačiti iznos komunalnog doprinosa za novogradnju s iznosom komunalnog doprinosa za legalizaciju objekata  - objasnio je Kaniški. Ovom novom Odlukom o komunalnom doprinosu izjednačen je taj iznos,odnosno i za novogradnju i za legalizaciju smanjen je sa 20 kn/m3 na 12 kn/m3.

Zabavni park na Banjščini

Vrijednost radova na izgradnji kružnog toka u Kučanskoj ulici iznosi 1.192.664,91 kn, na asfaltiranju odvojka Solarovo 129.564,50 kn, te asfaltiranju odvojka Štimac 111.012,12 kn. Kako su ponude ponuditelja COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina bile najpovoljnije i Općinsko vijeće ih je i odabralo.

Općinski vijećnici rapravili su i donijeli Odluku o sklapanju ugovora o izradi razvojnog master plana tematskog Zabavnog parka na lokaciji Banjščina. Odabrana je ponuda ponuditelja PDM Savjetovanje d.o.o. iz Zagreba, a rok za izradu je 90 dana od dana potpisa ugovora.
 

Komentari