u spomen na bojnika

U Lepoglavi odali počast heroju Domovinskog rata - Dragutinu Naglašu

Objavljeno: 12.02.2020. 08:28

Zadnja izmjena: 12.02.2020. 08:29

I ove su se godine na godišnjicu pogibije bojnika Dragutina Naglaša u Lepoglavi okupili članovi njegove obitelji, njegovi suborci iz 2. gardijske brigade Gromovi odnosno 1. pješačke bojne Crne mambe, prijatelji, članovi braniteljskih udruga iz Lepoglave i okolice te predstavnici Grada Lepoglave prevođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem.

Okupili su se kako bi odali počast jednom od heroja Domovinskog rata, a učinili su to na njegovom počivalištu na groblju u Lepoglavi, kod spomen obilježja podignutog u parku na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta njemu u spomen te u Parku hrvatskih branitelja. Bojnik Dragutin Naglaš poginuo je 11. veljače 1993. godine, na zadarsko-novigradskom ratištu. Smrtno je stradao od krhotina neprijateljske granate u području Novigrada, kod zaselka Baždarić.

Okupljeni su se ovom prigodom još jednom prisjetili ratnog puta bojnika Naglaša ističući njegovu hrabrost i herojstvo kojima je zadužio domovinu. Za svoja je djela bojnik Dragutin Naglaš, uz Spomenicu Domovinskog rata 1990. – 1992., odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te brigadnom Zlatnom plaketom "Grom". Posmrtno mu je dodijeljen čin bojnika.

Komentari