pripreme za školu

U Općini Maruševec spremni su za početak nove školske godine

Objavljeno: 25.08.2023. 17:47

Zadnja izmjena: 25.08.2023. 17:48

U suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec, Općina Maruševec nabavila  je radne bilježnice s priborom za pokuse, mape za likovnu kulturu, kao i kutije s priborom za tehničku kulturu koje će učenice i učenike dočekati u školi, izvijestili su danas iz te općine.

U matičnu osnovnu školu u Maruševcu i područne škole u Druškovcu i Gredi 4. rujna krenut će oko 430 učenica i učenika, čijim će roditeljima i ove godine Općina pomoći da lakše prebrode početak nove školske godine svojih đaka. Iz Općine podsjećaju da uz to sufinanciraju i autobusni prijevoz, program produženog boravka i školu plivanja.

- Uz brigu za sve ostale potrebe, pomoći i naknade, roditeljima  osnovnoškolaca olakšat ćemo početak školske godine kroz nabavku radnih bilježnica i ostalog školskog pribora potrebnog za praćenje nastave, razvoja interesa, mašte i kreativnosti đaka. Svjesni smo da kraj kolovoza svake godine sa sobom donosi i brige roditeljima koji moraju za novu školsku godinu opremiti školarce, naročito obiteljima s više djece. Uz ovakve pomoći, kao i ulaganjima u školske objekte svake godine povećavamo obrazovni standard u našoj Općini - naglašava Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja potrebe u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju financira s gotovo 400 tisuća eura, odnosno s više od 3 milijuna kuna godišnje.

Financiranje nabave radnih bilježnica za učenike koji polaze škole izvan područja Općine Maruševec izvršit će se na račun roditelja koji će Općini podnijeti pojedinačni pisani zahtjev uz priložene račune o kupnji radnih bilježnica i školskog pribora, navode još iz Općine.
 

Komentari