počele pripreme

Udruga kuhara Varaždinske županije priprema se za nastup na Svjetskom kulinarskom kupu

Objavljeno: 26.02.2022. 09:49

Zadnja izmjena: 26.02.2022. 09:50

Udruga kuhara Varaždinske županije započela je sa svojim aktivnostima u 2022 godini.

Nakon posljednjeg nastupa na Kulinarskoj olimpijadi u Njemačkoj u veljači 2020. godine i osvojene brončane medalje te situacije koja je uslijedila pojavom pandemije, članovi udruge vesele se novim izazovima. 

Nakon održanog inicijalnog sastanka, članovi Udruge okupljeni u „Regionalni kulinarski tim Varaždinske županije“ počeli su s pripremama za nastup na „Svjetskom kulinarskom kupu“ koji će se održati u sklopu poznatog gastrosajma „Expogast“ u Luksemburgu u studenom ove godine.

Članovi tima, Ivan Tomas, Dario Rodeš, Karlo Štorga, Amos Novak, Dino Veselić, Izabel Kolman, Dijana Ignac, Marija Šimunić i Katarina Filipašić, su kuhari i slastičari iz restorana Bedem, Fontana Crnković, Terbotz, hotela Turist, hotela Park i hotela Minerva, a pomoćnici će biti mlade kuharske nade, učenici Gospodarske škole iz Varaždina. Pod paskom iskusnijih kuhara poput Damira Crlenog, Bojana Bohorča, Marina Samboleka i Zlatka Novaka, tim će se u narednim mjesecima pripremati za svoj nastup u kategoriji „Regionalni timovi“ kako bi uspješno predstavili grad Varaždin, Varaždinsku županiju i Hrvatsku s jelima koja će biti pripremljena i od naših zaštićenih autohtonih namirnica.

Članovi udruge sudjelovat će i na Danima hrvatskog kulinarstva, u sklopu kojeg će se održati i Državno prvenstvo kuhara i slastičara, na natjecanju učenika u Kamelija kupu ,te natjecanju Bocuse d'Or Hrvatska od 04.-08.travnja u hotelu Minerva.

Planiraju se i druge aktivnosti kroz ovu godinu, a uz nastup u Luksemburgu najvažnije će biti domaćinstvo Hrvatskog kuharskog kupa. Manifestacija “Zlatna Nimfa“ bit će jedno od četiri kvalifikacijskih kola spomenutog natjecanja, a održat će se u prosincu u Varaždinskim Toplicama na temu autohtonih namirnica Varaždinske županije uz sudjelovanje lokalnih proizvođača.

Komentari