U povodu Bogojavljenja

Unatoč lošem vremenu, hodočastilo se na Ravnu goru na tradicionalno misno slavlje

Objavljeno: 06.01.2024. 18:07

Zadnja izmjena: 06.01.2024. 18:09

Vjernici iz Bednje, bednjanskog i lepoglavskog kraja te izletnici i planinari iz Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja i ove su godine nastavili radiciju i uputili se na Ravnu goru, a s njima i varaždinski župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te načelnik Bednje Damir Poljak.

Pohod su zajednički organizirali Općina Bednja i Grad Lepoglava, a odredište hodočasnika bila je kapelica Sveta tri kralja, prastaro barokno zdanje koje je 1619. godine dao sagraditi grof Ivan II. Drašković iz obližnjeg Trakošćana, u kojem se tradicionalno održavaju vjerska slavlja povodom blagdana Sveta tri kralja, izvijestili su iz Općine Bednja.

- Znamo koliko je važno čuvati i njegovati tradiciju, i raduje me što smo se i ove godine okupili ovdje jer i ovo je hodočašće dio priče vezane uz bednjanski kraj – rekao je župan Stričak.

Uz načelnika općine Bednja Poljaka i gradonačelnika Lepoglave Škvarića, hodočasnicima na Ravnu goru pridružili su se i predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća Zdenko Đuras i predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić.

Komentari