KOŠARKA

Varaždinski košarkaški trener Dražen Cesar i nakon 20 godina rada ističe važnost stručnog usavršavanja

Objavljeno: 01.07.2019. 13:41

Zadnja izmjena: 01.07.2019. 14:06

Varaždinski košarkaški trener Dražen Cesar ovih je dana iskoristio vrijeme za unapređivanje svog trenerskog znanja pohađanjem stručnog seminara, i na taj način potvrdio tezu o potrebi cjeloživotnog učenja.

Nakon 20 godina rada, kao košarkaški trenera i dalje ističe potrebu permanentnog stručnog usavršavanja te praćenja svih novosti vezanih uz trenerski rad u košarci te razvoju košarke kao vrlo popularnog sporta.

- Kako mi je ove 2019, točno 20 godina od kako se bavim ovim najljepšim i najtežim zanimanjem, tako sam i pratio seminare, kaže Dražen Cesar. - Kroz sve ove godine imao sam čast gledati, slušati, sudjelovati i pratiti rad izbornika Perasovića, Petrovića, Repeše i Anzulovića te kroz edukacije i seminare UKTH učiti od najboljih hrvatskih trenera Spahije, Mršića, Rimca, Nazora, Jusupa i najboljih internacionalnih trenera Vujoševića, Đikića, Radonjića, Sagadina, Mahmutija. Posebno zadovoljstvo je bilo upiti iskustva trenera Europskih prvaka Obradovića, Ivkovića, Itoudisa i Pavličevića. Udruga košarkaški trenera Hrvatske, uporno radi na podizanju razine stručnog usavršavanja trenera kao njezinog osnovnog zadatka, od 1994. godine organizira stručni seminar prije svega namijenjen trenerima seniorskih ekipa. Tako je bilo i ove godine počelo sa Spahijom i pokretnim napadom i Đikićem s obranom od P&R i individualnim radom visokih igrača. Nadovezao se Orešković sa zonskim presingom i na kraju sve to zaokruženo sa sportskom psihologijom prof. Prosli. Iznimno iskustvo izmjenjena mišljenja rada i teorije treninga između kolega. Po meni najveći benefit takvih druženja i bitniji dio sporta je upoznavanje novih kolega, nova poznanstva i produbljivanje starih, zaključio je Cesar.

Na fotografiji je Dražen Cesar i Aleksandar Đikić bivši trener Partizana i Budućnosti.

Komentari