Okupljanje uz Dan Udruženja

Varaždinski obrtnici 'Ulični sajam' pojačali koncertima , modnim revijama, oldtimerašima...

Objavljeno: 15.04.2016. 13:02

Zadnja izmjena: 15.04.2016. 13:10

Foto: Josip Novak

Manifestacijom "Obrtnički ulični sajam 2016."  na kojoj će se u subotu, 23. travnja predstaviti 50-ak članova Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, nastavlja se tradicija njihovog sajamskog okupljanja uz Dan Udruženja...

Ove godine, uz 112. obljetnicu organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu, naši članovi pokazat će sve što mogu ponuditi građanima i pozivam ih da svakako obiđu “Obrtnički ulični sajam“, naglasio je Boris Kos, predsjednik Udruženja HOV, na današnjoj konferenciji za medije.

Na varaždinskim ulicama i trgovima iduće subote oživjet će sjećanja na nekadašnji način trgovanja, uz bogatu paletu ponudenih proizvoda i usluga varaždinskih obrtnika i njihovih gostiju iz Slavonije, Dalmacije i Istre, istaknula je Ksenija Plavec, članica organizacijskog odbora.

- Pedeset štandova i osam zanimljivih timova okupljenih oko limenih ljepotana na četiri kotača iz Varaždinskog Oldtimer kluba, spremno je dočekati sugradane, goste i posjetitelje na Trgu kralja Tomislava, Pavlinskoj i Gundulićevoj ulici te na Trgu Slobode – rekla je Plavec.

Na nju se nadovezao varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je ustvrdio da su "obrtnici najžilavija skupina stanovnika koja je uspjela preživjeti višegodišnju krizu".

- Naši obrtnici, za razliku od stranih poduzetnika koji jure za profitom, ostat će ovdje i bilo bi lijepo da obrtiničke sajmove imamo barem jednom mjesečno - rekao je Habuš.

Sajam će se odvijati od 9 sati ujutro pa sve do 19 sati i bit će tu brojnih zanimljivih sadržaja.

Od akcijskog šišanja do koncerta

Osim prigodne prodaje različitih proizvoda na štandovima, bit će tu i prezentacije osam Oldtimer timova (krojač / dizajner, frizer, kozmetičar, cvjećar i slastičar ) uz akcijsko šišanje u organizaciji sekcije frizera Varaždinskog Udruženja pod geslom – “Ko te šiša"?

Na varaždinskom Korzu od 10 do13 sati nastupit će “Timeless“, Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i Podkalnički plemenitaši iz Križevaca. U 13 sati slijedi modna revija i od 16 sati Varaždinski ženski biznis Čvenk. Za kraj, u 18 sati bit će održana revija frizura.

Na svoj račun doći će i gurmani jer u dvorištu Obrtničkog doma, ujutro od 8.30 sati nekoliko ekipa i ove godine kuha gulaš u kotlićima.

Svečani -  protokolarni dio obilježavanja 112- te obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu bit će održano u Obrtničkom domu (Kukuljevićeva ulica 13/11)  s početkom u 9,30 sati, panel raspravom “Uloga i položaj obrtnika u gospodarskom oporavku i razvoju".

Kako doznajemo od organizatora  "Obrtničkog uličnog sajma“, svoje sudjelovanje u svečanosti su između ostalih potvrdili  ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Nakon panel rasprave, u 11 sati, održat će se svečana sjednica Udruženja, na kojoj će, kao i svake godine, biti uručena priznanja obrtnicima koji posluju u obrtništvu 20, 30 i 40 godina.

 

 

 

Komentari