Tradicionalno hodočašće

Vikend prije Cvjetnice mladi Varaždinske biskupije kreću na 16. križni put

Objavljeno: 29.02.2016. 18:30

Foto: Arhiva eVž

Tradicionalni 16. križni put mladih varaždinske biskupije bit će održan u dane vikenda prije Cvjetnice, 12. i 13. ožujka 2016. godine...

Službene prijave za ovogodišnji PKP mladih primaju župnici i župni animatori zaključno s ponedjeljkom, 7. ožujka, a kotizacija je kao i do sada 30 kn.

Sudionik Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina. Ove godine hodočastit će se župama Gornjomeđimurskog i Donjomeđimurskog dekanata pod geslom „ ... i vi budite sveti“ (1 Pt 1,15).

Svoj put sudionici će započeti od župne crkve sv. Martina biskupa u Sv. Martinu na Muri u 7.30 sati, kretati se poljima, šumama i brežuljcima Gornjomeđimurskog dekanata te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini našeg Međimurja.

Noćenje će biti u župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću dok će ovogodišnji PKP mladih varaždinske biskupije završiti svečanom sv. misom u zajedništvu s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom u crkvi sv. Martina biskupa u Podturnu oko 18 sati.

Kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnji Križni put, organizatori mole sve koji žele sudjelovati da detaljno prouče informativni listić koji možete preuzeti ovdje.

Komentari