Tradicionalni 16. križni put mladih varaždinske biskupije bit će održan u dane vikenda prije Cvjetnice, 12. i 13. ožujka 2016. godine...

Službene prijave za ovogodišnji PKP mladih primaju župnici i župni animatori zaključno s ponedjeljkom, 7. ožujka, a kotizacija je kao i do sada 30 kn.

Sudionik Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina. Ove godine hodočastit će se župama Gornjomeđimurskog i Donjomeđimurskog dekanata pod geslom „ ... i vi budite sveti“ (1 Pt 1,15).

Svoj put sudionici će započeti od župne crkve sv. Martina biskupa u Sv. Martinu na Muri u 7.30 sati, kretati se poljima, šumama i brežuljcima Gornjomeđimurskog dekanata te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini našeg Međimurja.

Noćenje će biti u župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću dok će ovogodišnji PKP mladih varaždinske biskupije završiti svečanom sv. misom u zajedništvu s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom u crkvi sv. Martina biskupa u Podturnu oko 18 sati.

Kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnji Križni put, organizatori mole sve koji žele sudjelovati da detaljno prouče informativni listić koji možete preuzeti ovdje.

Komentari

29.02.2016. 18:30h

Foto: Arhiva eVž