Hodočašće

Foto - Varaždinci noćas krenuli na Mariju Bistricu, dio puta prošli smo s njima

Objavljeno: 01.07.2023. 09:19

Zadnja izmjena: 01.07.2023. 09:46

Vjernici grada Varaždina krenuli su u rano jutros na zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, po 334. put. Hodočašće, u organizaciji župe sv. Nikole biskupa u Varaždinu, predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Hodočašće je započelo u tri sata ujutro blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, a nakon toga su pješaci krenuti u Mariju Bistricu prema uobičajenom planu putovanja. Prošli su kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola, gdje je malo odmorište.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec grad Varaždin dodijelio je 4200 eura za organizaciju zavjetnog hodočašća, a volonteri i članovi DVD Biškupec su za hodočasnike u jutarnjim satima na tradicionalnom mjestu pod Belom organizirali okrjepu pićem i hranom te podijelili kape s logom Grada Varaždina. Okrijepa će biti organizirana i u popodnevnim satima na Mariji Vinskoj.  

Njegujući višestoljetnu tradiciji, Grad Varaždin će povodom zavjetnog hodočašća Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke dodijeliti primjereni novčani dar, navodi se u objavi iz Grada Varaždina.

Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji...
 

Komentari