dječji vrtić ''krijesnica''

Vrtiću u Malom Bukovcu preko 200 tisuća kuna, evo za što su sredstva namijenjena

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.07.2021. 08:58

Zadnja izmjena: 19.07.2021. 09:01

Među općinama koje su iz Središnjeg držvnog ureda za demografiju i mlade dobile financijske potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti je i Mali Bukovec s iznosom od 220.000 kuna.

Iz Središnjeg ureda ističu da je cilj ove mjere osigurati rad dječjih vrtića koji bi zadovoljio potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi. Prošle godine obuhvaćeno je 2454 djece, a ove godine sredstava su povećana te je obuhvaćeno 2872 djece. Poziv je još uvijek otvoren pa ta brojka u konačnici može biti i veća.

Dobivena sredstva Općina Mali Bukovec namjenjuje za predškolsku djelatnost u Dječjem vrtiću „Krijesnica“, za 47 mališana. Načelnik Darko Marković kaže da su ovo dobrodošla sredstva za vrtić koji vrlo dobro radi.

– U našem vrtiću, koji ima podružnicu i u susjednoj općini Veliki Bukovec, imamo potrebu za proširenjem, odnosno za otvaranjem jasličke skupine, za djecu od prve godine života. Projekt nastavka unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja značio bi i produljenje radnog vremena vrtića, što je neposredna korist za roditelje koji rade u smjenama – naglašava načelnik Marković.

Komentari