UDVDR Ogranak Ivanec

Zdravstvene usluge Veteranske bolnice Zabok koristit će i ivanečki branitelji

Objavljeno: 27.01.2016. 15:30

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 21:26

Foto: UDVDR Ivanec

Temeljem interno prikupljenih podataka prema kojima je u posljednjih pet godina čak 89,7 posto članova UDVDR Ogranka Ivanec preminulo od malignih bolesti, srčanog i moždanog udara ili izvršilo samoubojstvo, predsjedništvo udruge je kao jednu od najvažnijih aktivnosti u novom mandatu odredilo jačanje svijesti o preventivnim pregledima među braniteljskom populacijom...

Tako je najavljeno osnivanje povjerenstva sastavljenog od članova Ogranka koji su medicinske struke, a koji će savjetima i preporukama pomagati braniteljima zainteresiranim za obavljanje pregleda i upućivati ih na konkretna mjesta koja su za to nadležna. 

U skladu s tim stupilo se u kontakt sa Veteranskom bolnicom koja se nalazi u sklopu Opće bolnice Zabok, iz koje su dobivene upute o načinu korištenja zdravstvenih usluga. Tako je zdravstvenu uslugu u bolnici moguće obaviti temeljem uputnice koju daje liječnik primarne zdravstvene zaštite, odnosno odabrani obiteljski liječnik branitelja.

Uputnicu, ili više njih, ovisno o potrebi, potrebno je proslijediti faxom na broj 049/204-609 ili na e-mail [email protected] 
Uz uputnice potrebno je poslati i kopiju braniteljske iskaznice ili nekog drugog dokumenta kojim se dokazuje status branitelja, dok branitelji sa statusom ratnog vojnog invalida ne moraju slati nikakav poseban dokument s obzirom da je njihov status vidljiv na uputnici. 

Veteranska bolnica Zabok trenutno nema Odjel psihijatrije niti dnevnu bolnicu, no ima psihijatrijsku ambulantu namjenjenu braniteljima u kojoj rade liječnici iz Zagrebačkih klinika, specijalizirani za oboljele od PTSP-a. 

Isto tako, uz uputnice je potrebno poslati i broj telefona, mobitela ili e-mail adresu na koju je moguće osobno kontaktirati branitelja-pacijenta, posebice o terminu pregleda. O dodijeljenom terminu zdravstvene usluge bit će obaviješteni u najkraćem mogućem roku, a u slučaju dodatnih pitanja kontakt telefoni koordinatorice za branitelje Veteranske bolnice Zabok, Ivanke Tomek, su 049/204-611 i 091/629-0001. 

Kontakt s Veteranskom bolnicom u Zaboku je ostvaren iz razloga jer je najbliža našem području, no pregledi branitelja mogući su i u nekoliko Kliničkih centara i Kliničkih bolničkih centara u Zagrebu.

Svaka od tih bolnica ima Koordinatore za branitelje i svi zainteresirani mogu se za njihove podatke javiti na brojeve telefona 098/942 9048, 099/239-5688, na e-mail [email protected]

Komentari