Bosilj i Jakšić

eTV - Gradonačelnici SDP-a na sjeveru: Ovako ja surađujem s HDZ-ovom vladom, a ti?

Objavljeno: 14.10.2023. 09:41

Zadnja izmjena: 14.10.2023. 10:36

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je na konferenciji 'Ceste Sjevera' sudjelovao na panelu zajedno s gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem te mu je tom prilikom uputio pitanje o iskustvu suradnje sa sadašnjom HDZ-ovom vladom.

Bosilj kaže kako nije primijetio pretjeranu razliku između opcija SDP, HNS ili HDZ u suradnji s Hrvatskim cestama te da prema svima postupaju jednako. Spomenuo je, međutim, i cestu koja se gradila kroz gospodarsku zonu Brezje, dakle kroz 'varaždinske bale', a koju je financirala EU.

- Na primjer, mogu reći da za te bale imamo očiti politički utjecaj. Mi smo napravili sve što se moglo napraviti i netko nam već pet mjeseci ne izdaje dozvole koje treba izdati da te bale idu – ustvrdio je Bosilj i pohvalio Hrvatske ceste te upitao gradonačelnika Jakšića da li i oni imaju tako dobru suradnju s HDZ-ovom Vladom kao što Varaždin ima po pitanju cesta.

'I mi s Cestama surađujemo dobro, ali...'

Na pitanje varaždinskog gradonačelnika, Jakšić je odgovorio kako i Grad Koprivnica s Hrvatskim cestama surađuje dobro, kao i s Fondom za zaštitu okoliša (za razliku od Grada Varaždina), te je primjedbe imao na nešto drugo.

- Imali smo prošli tjedan sastanak sa predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem u Koprivnici i osobno sam mu postavio pitanje, je li stvarno normalno i uobičajeno da je Koprivnica jedini grad sjedište županije koji nema učenički dom. Sveučilište Sjever isto tako nema riješeno pitanje studentskog doma. Da li se stvarno očekuje da Koprivnica sama izgradi i učenički i studentski dom - ustanovio je Jakšić.  

 

Komentari