reakcija na izjavu

Čačić: Pravac brze pruge preporučio je financijer, ali neka uzmu bilo koji drugi - samo neka ga uzmu

Bivši varaždinski župan napominje kako je idejno rješenje stajalo dva milijuna eura, a zaključno ima i izravnu poruku za krapinskog gradonačelnika...
Objavljeno: 21.09.2023. 15:27

Zadnja izmjena: 21.09.2023. 15:43

Predsjednika Reformista Radimira Čačića pitali smo za komentar izjave gradonačelnika Krapine, Zorana Gregurevića, kako predviđena trasa brze pruge zaobilaznim putem dolazi do Krapine, a time zapravo, kako ustvrđuje Gregurević – zaobilazi najgušće naseljeni i gospodarski najjači dio Zagorja.

Čačić kaže kako je Gregurević svojom izjavom zapravo potvrdio da je projekt "namjerno zaustavljen", iako premijer još uvijek tvrdi suprotno, a krivnja se, kako dodaje - sada želi prebaciti na Reformiste.

- Došlo je do toga (pravca) jer je europski JASPERS, konzultanti, dao preporuku za taj pravac. A oni financiraju 85 posto i tu se radi o nekakvih 700 milijuna eura. Ali, o tome ne treba uopće dalje raspravljati.  JASPERS je to preporučio, ali ako Vlada na bilo kakav način hoće bilo koje drugo rješenje, to je na njoj, samo neka ga napravi. I već ga je davno morala i mogla. Nek nam ne prodaju maglu da oni to ne mogu jer je „nešto prezentirano“ na „nekoj prezentaciji“ kada ja više nisam bio župan. Pa, zašto su to onda potvrđivali pet puta i zašto je sada ponovno premijer u Saboru nedugo rekao da pruga ide i da nije ništa stalo?! Dakle, sad vidimo iz ove izjave i isplivalo je na površinu da je stalo. Da HDZ svjesno opstruira.

Bivši varaždinski župan napominje kako je idejno rješenje stajalo dva milijuna eura, a zaključno ima i izravnu poruku za krapinskog gradonačelnika.

- Gospodine Greguroviću, svaki pravac koji vlada odluči realizirati, a samo vlada o tome odlučiti može, sa stanovišta Reformista ima apsolutnu podršku. Nema isprike da „neki pravac“ vama ne odgovara. Uzmite bilo koji drugi!

Komentari