reakcija na facebooku

Doznajte kako je dožupan Kišić reagirao na današnju Košićevu propovjed u Ludbregu

Objavljeno: 04.09.2016. 14:01

Zadnja izmjena: 04.09.2016. 14:10

Već smo pisali o namjeri Alena Kišića da prisustvuje misi u Ludbregu, o kojoj smo danas također izvijestili, a koju je predvodio kontroverzni sisački biskup Vlado Košić. Kišić je pritom naglasio da na misu dolazi "kao izabrani županijski dužnosnik i kao bivši stanovnik Ludbrega, što je za njega stvar i poštovanja i protokola."

>>Kišić će nazočiti Košićevoj misi u Ludbregu: Nadam se da neće doći do miješanja u politiku

- Inače, moj stav je da se Crkva ne bi smjela miješati u politiku i nadam se da do toga neće doći u Ludbregu. - istaknuo je Kišić prije nekolio dana, ali mu se želja nije ostvarila.

>>Košić na misnom slavlju u Ludbregu: "Sveta nedjelja je pala tjedan dana prije izbora, pa molimo još više"

Na današnjoj propovijedi našlo se pregršt političkih tema, što je dožupana nagnalo da svoju reakciju i doživljaj misnog slavlja podijeli s javnosti na svom Facebook profilu.

Kišićevu reakciju na Košićevu propovjed prenosimo u cjelosti:

"[UZALUDNA NADA] Nazočio sam misi u Ludbregu i dobio upute za koga glasati. Apsurdno miješanje crkvenog velikodostojnika kroz propovijed u politiku u predizborne svrhe.  Lako za nas domaće, ali žao mi je velikog broja vjernika koji su došli iz svih dijelova Hrvatske, i umjesto priče o čudu u Ludbregu (o kojem nije spomenuta ni riječ tijekom mise), i slušali biskupa Košića i zgražali se. Sva sreća da nema utjecaj na velik broj vjernika, jer ljudi misle svojom glavom i sami odlučuju. A svi znamo kako odlučuju kod nas na sjeveru, i zato je ovo promašen pucanj s govornice biskupa, poznatog po tome što je dočekivao i primao pravomoćno osuđenog ratnog zločinca."

Komentari